Hlavní obsah

Souboj českých hvězd v KHL vyhrál Jágr. Pokořil Haška, ten nedochytal

MOSKVA

Souboj dvou velkých postav českého hokeje nabídl sobotní program KHL. Na led moskevského Spartaku zavítal Omsk a fanoušci se těšili na duel domácího gólmana Dominika Haška s útočníkem Jaromírem Jágrem. Uspěl druhý jmenovaný, i díky jeho trefě Omsk zvítězil 5:2. Pětačtyřicetiletý Hašek utkání nedochytal, po čtvrtém gólu odjel na střídačku.

Foto: www.khl.ru

Gólman Spartaku Dominik Hašek utkání s Omskem nedochytal.

Článek

Hašek inkasoval čtyři góly od Avangardu i v předchozím vzájemném duelu, také tehdy jeho Spartak prohrál. Tentokrát zmizel z branky ve 46. minutě, čtyři minuty poté, co ho počtvrté překonal Dmitrij Sjomin.

Zatímco v prvním vzájemném duelu obou týmů se Jágr neprosadil, v sobotu už se radoval. Pětadvacet vteřin před koncem první třetiny využil ideální přihrávku Kaljužného a zblízka Haška pokořil. Navíc přidal asistenci.

Roman Červenka, další z českých hvězd v barvách Omsku, tentokrát neskóroval, ale díky dvěma přihrávkám potvrdil pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži. Jednu přihrávku si připsal také obrance Martin Škoula.

Nečekaný debakl prožil Magnitogorsk v utkání s Nižněkamskem, domácí deklasovali nejlepší tým Východu 8:1.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Chanty Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech, Kazaň - Jekatěrinburg 5:1, Nižněkamsk - Magnitogorsk 8:1, Spartak Moskva - Omsk 2:5 (za hosty Jágr 1+1, Červenka 0+2, Škoula 0+1).

Reklama

Související témata: