Hlavní obsah

Klepiš s Blaťákem se gólově podíleli na osmibrankové výhře Ufy

MOSKVA

Čeští hokejisté Jakub Klepiš a Miroslav Blaťák se v KHL gólově podíleli na vysoké výhře Ufy 8:0 nad Novokuzněckem. Oba mistři světa z Německa se jednou trefili, obránce Blaťák navíc zaznamenal asistenci. K vítězství dnes pomohli svým týmům také Josef Vašíček a Karel Pilař.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Klepiš

Článek

Útočník Klepiš svým jubilejním desátým gólem v sezoně zpečetil v 53. minutě vysoké skóre, jež připomnělo sobotní debakl Magnitogorsku 1:8 v Nižněkamsku. Blaťák vstřelil pátou branku v utkání a zároveň svou v sezoně krátce před polovinou duelu.

V souboji českých trenérů zvítězila Jaroslavl Vladimíra Vůjtka 3:2 na ledě Atlantu, který vede Miloš Říha. Strůjcem výhry byl útočník Vašíček, jenž 12 sekund před koncem druhé třetiny po přihrávce kapitána Karla Rachůnka v přesilovce vyrovnal a ve 44. minutě vstřelil rozhodující gól zápasu. Urostlý centr se tak šestnáctým zásahem v sezoně dotáhl na dosud nejlepšího českého střelce Lukáše Kašpara z Astany.

Vítěznou branku si připsal také obránce Pilař z CSKA Moskva, který v 36. minutě zápasu s Chabarovskem poslal svůj tým do vedení 4:3. Krátce nato stanovil konečné skóre jeho spoluhráč Kornějev.

Kontinentální hokejová liga:
Ufa - Novokuzněck 8:0 (Blaťák 1+1, Klepiš 1+0), Atlant Mytišči - Jaroslavl 2:3 (Bulis 0+1 - Vašíček 2+0, Rachůnek 0+1), CSKA Moskva - Chabarovsk 5:3 (za domácí Pilař 1+0), Viťaz Čechov - Nižnij Novgorod 4:3, Dinamo Riga - Novosibirsk 3:2.

Reklama

Související témata: