Hlavní obsah

Peníze nejsou v hokeji vše, je potřeba i obyčejných vojáků, říká Jágr

Peníze, peníze. Stovky miliónů korun činí rozpočet hokejového SKA Petrohrad. Na pomyslném finančním žebříčku stojí v celé Kontinentální lize nejvýše. V pondělí tento tým porazil Avangard Omsk 2:1. Brankáře Jakuba Štěpánka překonal jen Roman Červenka. Jaromír Jágr vyšel tentokrát naprázdno. „Peníze neznamenají vše,“ řekl mimo jiné v rozhovoru pro Sportbox.ru kladenský odchovanec.

Foto: www.khl.ru

Český hokejista Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Brankář Jakub Štěpánek řekl, že je zajímavé hrát proti vám. Platí to i obráceně? Petrohrad je bohatý klub, může si koupit nejlepší evropské hráče. Takže hrát s tímto soupeřem je zajímavé samo o sobě. Není tudíž tolik důležité, jestli je v bráně Štěpánek, nebo ne.

Chtěl byste oblékat dres SKA? Víte, pro české hokejisty to je opravdu atraktivní. I kdyby jen to, tak z Petrohradu existují přímé lety do Prahy (smích). Dokonce na jeden den volna můžete letět domů.

Co si myslíte o tom, že si Petrohrad může bez velkých problémů koupit téměř každého hráče? Lidé, kteří se vyznají v hokeji, dobře ví, že peníze nejsou vše. Někdy se stává, že tým, který má málo hvězd, je mnohem lepší. Věřte mi, vím, o čem mluvím.

Třeba New York Rangers v NHL, kde jste hrál? Tam byla obdobná situace, která je nyní v Petrohradu. Klub byl schopný koupit kohokoli, nikdo se nestaral o peníze, ale tým se nemohl dostat do play-off osm let. Dobrý tým to nejsou peníze. Někdy je potřeba nejen generálů, ale i obyčejných vojáků.

Štěpánek po zápase s Omskem
O Jágrovi: Každý ví, že Jaromír je dobrý hokejista. Proti němu je vždy radost hrát. Snažil jsem se ho velmi pozorně sledovat, aby mi nedal gól.
O trenéru Sýkorovi: Když jsem podepisoval smlouvu, tak jsem nevěděl, že bude spolupracovat s týmem. Je hezké, když mohu s někým promluvit v rodném jazyce, ale je to možná jediné plus, protože on je profesionální trenér, zbytek je tedy irelevantní.

Reklama