Hlavní obsah

Klepiš rozhodl v nájezdech o vítězství hokejistů Ufy

Hokejový útočník Jakub Klepiš rozhodl v samostatných nájezdech o vítězství Ufy 4:3 nad Chabarovskem. Střelecky se dnes v KHL prosadilo ještě dalších pět českých hokejistů.

Článek

Ufa i díky Klepišovi vyšla vítězně ze zápasu, který už málem ztratila. Rovnou minutu před koncem třetí části poslal Chabarovsk do vedení 3:2 Alexandr Krysanov a Salavat Julajev musel riskovat hru bez brankáře. Power play využil v čase 59:50 nejproduktivnější hráč ligy Alexandr Radulov, jenž se trefil v utkání podruhé, a poslal duel do prodloužení.

Po bezbrankové pětiminutovce přišly na řadu nájezdy, v nichž střelci hostujícího Amuru selhali, zato Klepiš a po něm Igor Grigorenko byli v dresu Ufy neomylní. Český útočník si tak připsal vítězný gól.

Klepišovi bývalí spoluhráči z Omsku porazili Novosibirsk 3:2 i bez Jaromíra Jágra, jenž už kvůli nespecifikovanému zranění nedohrál středeční zápas v Čerepovci. Skóre otevřel v poslední minutě druhého dějství nejproduktivnější Čech v KHL Červenka, jenž se díky 17. gólu v sezoně stal nakrátko nejlepším českým střelcem v soutěži, než jeho bilanci vyrovnal za dvě hodiny Josef Vašíček z Jaroslavle.

Urostlý centr se zkušenostmi z NHL však svou trefou necelou půlminutu před koncem pouze zmírnil porážku Lokomotivu s Atlantem 2:3. Ze souboje českých trenérů Vladimíra Vůjtka a Miloše Říhy vyšel mladší Říha úspěšněji i díky gólu Jana Bulise.

Čeljabinsk sice po trefě Petra Vampoly vedl ještě na začátku 52. minuty 2:1 nad Magnitogorskem, ale Metallurg výsledek dvěma góly otočil. První branku vítězů vstřelil ve 12. minutě kapitán letošních mistrů světa Tomáš Rolinek.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Novosibirsk 3:2 (za domácí Červenka 1+0), Čeljabinsk - Magnitogorsk 2:3 (Vampola - Rolinek oba 1+0), Ufa - Chabarovsk 4:3 po sam. nájezdech (rozhodující sam. nájezd Klepiš), Dynamo Moskva - Kazaň 0:4, Jaroslavl - Atlant Mytišči 2:3 (Vašíček 1+0, Rachůnek 0+1 - Bulis 1+0), Dinamo Minsk - Novokuzněck 2:1 po sam. nájezdech

Reklama