Hlavní obsah

VIDEO: Vampola bavil fanoušky v KHL. Skončil na zádech a pádloval

PRAHA

Umí se bavit, každý to ví, teď to zkouší i v Rusku v Kontinentální lize. Hokejista Petr Vampola nejde pro legraci daleko, fanoušci to poznali i po zisku titulu mistrů světa v Německu. „A teď všichni. Tři, dva, jedna. Kdo neskáče není Čech, hop, hop ,hop." To bylo na Staroměstském náměstí. Nyní se pokusil rozehřát diváky Traktoru Čeljabinsk.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Vampola (vlevo) a Jaromír Jágr slaví na Staroměstském náměstí

Článek

Po výhře nad Chanty-Mansijsk se diváci vytasili s transparentem: „Kde je váš vděk?“  Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. A na ruské poměry byla povedená.

Petr Vampola si vzal k ruce osmnáctiletého Jevgenije Kuzněcova. Vysvětlil mu situaci a začali s představením. Nejdříve potěšili ty za brankou, poté stojící na levé straně. Pokus na pravé tribuně se napoprvé nevydařil, ale to hlavní mělo teprve přijít. „Petr ke mně přišel, tak jsme šli,“ usmíval se poté Kuzňěcov.

Když se už zdálo, že je konec děkovačky, oba hráči se rozjeli k brance z poloviny hřiště, skončili na zemi a začali pádlovat. Fanoušci byli u vytržení, dočkali se. Když baviči odjížděli do šatny, zbyli na ledě sami. Nikdo další se nepřidal.

Reklama

Související témata: