Hlavní obsah

Koketování skončilo. Osmačtyřicetiletý Chelios do ruské KHL nedorazí

PRAHA

Tohle flirtování a jemné koketování skončilo, on zůstává v důchodu. Myšlenka odchodu do Kontinentální ligy levitovala jen pár týdnů. Osmačtyřicetiletý hokejista Chris Chelios se nevrátí na ledovou scénu. Ve čtvrtek seděl ve své kanceláři v Joe Louis Areně v Detroitu a měl jasno. „Do Ruska nejdu,“ pravil potomek řeckých rodičů, kterého celé jméno je Christos Kostas Tselios.

Článek

„Před dvěma týdny mě informoval agent, že dva týmy v KHL hledají obránce. Řekl jsem mu, tak jdi a zeptej se. Ale opravdovou nabídku jsem nikdy nedostal. Abych byl upřímný, neviděl jsem tuto možnost reálně,“ informoval server ESPN.com.

Chelios, který začal hrát slavnou NHL už v roce 1984, zůstane se svými dětmi. Místo sledování hokejové tabulky bude s větším potěšením pozorovat své vlastní děti. „Jsem spokojený s tím, co dělám.“

Nadsázka v podobě 10 miliónů dolarů 

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu pracuje pro organizaci Detroitu Red Wings. Má na starosti hokejové operace. Většinou jde o hráče v nižší AHL. Koncem léta nejstarší obránce NHL definitivně ukončil šestadvacetiletý „výlet“ po zámořské lize. Nyní se možná mohl vrátit, ale nestane se tak.

„Tohoto momentu jsem se opravdu děsil. Miloval jsem každou minutu, kterou jsem strávil na ledě,“ pověděl při odchodu do hokejového důchodu.

"V Detroitu mám rodinu,“ zopakovala opět nyní jedna z ikon NHL, která před časem vyhlásila (s nadsázkou), že do Ruska by zavítala jen v případě, když by dostala nabídku na šek v hodnotě deseti miliónů dolarů.

Reklama