Hlavní obsah

Vedení hokejistů Petrohradu zrušilo smlouvu s gólmanem Nabokovem

Vedení hokejistů Petrohradu propustilo v KHL ze svých služeb gólmana Jevgenije Nabokova, který měl být po letním příchodu jednou z největších hvězd ambiciózního klubu. K pozici týmové jedničky by tak mohl mít o něco blíže český brankář Jakub Štěpánek, jemuž se v sezóně dařilo výrazně lépe než Nabokovovi.

Foto: www.khl.ru

Brankář Jevgenij Nabokov v Petrohradu skončil.

Článek

Anulování smlouvy, údajně z rodinných důvodů a po dohodě obou stran, klub potvrdil na svých webových stránkách. Bližší informace však neuvedl.

Brankářův odchod byl však zjevně překvapivý. "Pro mě osobně je to velké překvapení. Nikdo takový vývoj událostí neočekával a sám Jevgenij mi o tom vůbec neřekl," uvedla pro ruská média jiná velká hvězda týmu Alexej Jašin.

Nabokov v létě opustil po deseti sezónách San Jose, kde chytal po celou svou kariéru v NHL. Vedení Sharks mu totiž po vypršení pětileté smlouvy, v jejímž posledním roce pobíral plat ve výši šesti miliónů dolarů, nenabídlo novou smlouvu. I proto Nabokov v červenci podepsal čtyřletý kontrakt s Petrohradem, za nímž stojí energetický gigant Gazprom.

Naposledy naskočil jen na kus třetiny

V KHL se však ruskému brankáři nevedlo podle představ. Z 22 zápasů, do nichž zasáhl, si připsal jen osm vítězství. Jeho individuální statistiky navíc vykazují podprůměrná čísla - Nabokov inkasoval 3,02 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 88,8 procenta. Jeho konkurent v brance Štěpánek přitom v 17 zápasech obdržel průměrně 2,21 gólu na utkání a jeho úspěšnost zákroků činí 92,1 procenta.

Posledním vystoupením Nabokova bylo nedělní utkání na ledě Torpeda Nižnij Novgorod (2:5). Zkušený gólman v něm nahradil Štěpánka poté, co český brankář inkasoval dvakrát během dvou minut a 16 sekund a hosté prohrávali 1:2. Ruská hvězda ovšem vzápětí dostala tři góly za necelé dvě minuty a od druhé třetiny chytal znovu Štěpánek.

Konkurentem českého reprezentačního gólmana by měl být opět Maxim Sokolov. Ten se do klubu vrací z Traktoru Čeljabinsk, kam odešel v průběhu této sezóny, poté co nedostával příležitost v Petrohradu za Nabokovem a Štěpánkem.

Manželkou pětatřicetiletého brankáře je Američanka Tabitha, s níž Nabokov přesun celé rodiny s dvěma dětmi do Ruska před podpisem smlouvy konzultoval a dočkal se jejího souhlasu. Podle webu sport-express.ru však Tabitha před několika dny Rusko opustila a odletěla do zámoří.

Reklama

Související témata: