Hlavní obsah

Hašek v Rusku zazářil, na Vánoce míří pod Alpy do Švýcarska

PRAHA

V úterý vychytal nulu, třetí letos v Kontinentální lize. Takový byl jeho poslední zápas před domácí fanoušky. Od 26. prosince bude ale hrát ve Švýcarsku na Spengler Cupu. Takový scénář nabízí deník pětačtyřicetiletého hokejového brankáře Dominika Haška ze Spartaku Moskva. „Skvělý zápas, ne jen derby,“ řekl český gólman serveru Sportbox.ru po utkání s CSKA, kde on se spoluhráči slavil výhru 3:0.

Foto: www.khl.ru

Český gólman Dominik Hašek v brance Spartaku Moskva

Článek

Porazili jste rivala, konkurenta, to potěší, že? Byl to poslední zápas doma, je opravdu výborné, že jsme vyhráli. Toto vítězství je skvělé, perfektní rozloučení, je to skvělý dárek k Vánocům před odjezdem do Švýcarska.

Potřetí v sezóně jste vychytal nulu, byla těžší než předchozí? V první třetině CSKA hrálo lépe než my. Trenér nám potom řekl, abychom byli aktivněji, když jsme vstřelili první gól, tak jsme už byli lepší.

Tým nadále povede trenér Andrej Jakovenko, je on tím právým? Těžko říct, letos jsme měli už tři trenéry. Samozřejmě na tým klade velký důraz, přesto si myslím, že problém byl v nás. Ale nyní je atmosféra v týmu lepší.

Nedařilo se vám, i proto tolik diváci nechodili? Na začátku sezóny chodilo čtyři až pět tisíc, potom se od nás fanoušci odvrátili, ale dnes bylo už v hledišti více lidí. Pokud budeme hrát dobře, vrátí se.

V neděli začíná ve Švýcarsku Spengler Cup, kterého se Spartak také účastní, nemůže vám tato zátěž navíc uškodit? Sehrajeme čtyři až pět zápasů v deseti dnech. Teď je těžké říci, uvidíme po návratu. Mimochodem já jsem hrál na tomto turnaji před více než dvaceti lety. Hráli jsme i se Spartakem. Prohráli jsme, 1:2, nebo 0:1. Ale dobře si pamatuji, že vítězné trestné střílení proměnil Koževnikov.

Co byste řekl o švýcarském klání? 

Spengler Cup je jeden z nejlepších turnajů v Evropě, na stadióny chodí vždy až sedm tisíc diváků. Obyvatelé Davosu milují hokej, to je velmi důležité. Navíc jde o krásné město, jsou tam nádherné hory.

Reklama