Hlavní obsah

Hašek prohrál "švýcarský" duel KHL se Štěpánkem

PRAHA

Situace tomu chtěla. I Češi to poznali. O body ruské Kontinentální ligy se hrálo ve švýcarském Davosu. To vše kvůli Spengler Cupu, který pod Alpami startuje v neděli a obě mužstva v něm hrají. SKA Petrohrad vyzval Spartak Moskva. Tedy souboj gólmanů ze samého středu Evropy. Jakub Štěpánek vs. Dominik Hašek. Po šedesáti minutách nebylo pochyb, radoval se ten mladší. On inkasoval jednou, Hašek pětkrát.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto. Jakub Štěpánek v brance Petrohradu.

Článek

Hráči se na utkání připravovali pod širým nebem, což nebývá zvykem. „Tohle jsem už dlouho nezažil, naposledy asi v dětství, ale město je krásné, líbí se mi hory,“ pochvaloval si prostředí  Branko Radivojevič ze Spartaku, který navštívil Davos poprvé v životě.

Po první třetině se oba čeští gólmani rozcházeli smírně. Dvě minuty před koncem kapituloval Hašek. Třetí možná vychytaná nula v prosinci nepřicházela v úvahu. Ale ani jeho konkurent v protější brance dlouho čisté konto neudržel. Do sirény zbývalo patnáct sekund a Štěpánek nezabránil střele, která šla do jeho protipohybu.

V souboji pětačtyřicetiletého a zkušeného s čtyřiadvacetiletým a nadějným neměl nikdo náskok. Štěpánek přitom nemusel vůbec chytat. Trenér Václav Sýkora nelibě nesl, že na Channel One Cupu s reprezentací odchytal všechny zápasy. K tomu absolvoval i několik přeletů nad Evropou. Na ledě ale únava po dvaceti minutách nebyla znát. Ani posléze.

Ilustrační foto. Dominik Hašek inkasuje gól v brance Spartaku Moskvafoto: www.khl.ru

V polovině utkání Spartak opět prohrával, Hašek nezachytil sklepnutý puk ze vzduchu. Za chvíli nejstarší hráč KHL skončil v brance. Bohužel pro něj i s kotoučem. A smutné sérii nebyl konec. Počtvrté byl Hašek zklamán. Během necelých sedmi minut byl totiž třikrát překonán.

Ve třetí části to byl opět Petrohrad, který vstřelil gól. Obranná hra moskevského Spartaku neměla ideální den, což poznal i Petr Čajánek, který si připsal asistenci.

Petrohrad ukázal formu před prestižním evropským turnajem, kterého se účastní i Sparta. Po utkání KHL v Davosu se radoval v údolí řeky Landwasser mladší z české brankářské dvojice - Štěpánek.

Kontinentální hokejová liga
Atlant Mytišči - Čerepovec 3:0 (Irgl 0+1), SKA Petrohrad - Spartak Moskva 5:1 (Čajánek 0+1)

Reklama