Hlavní obsah

Jágrovi s Červenkou na Štědrý den nevyšel obrat v KHL proti CSKA Moskva

PRAHA/MOSKVA

Zápas jako na houpačce sehráli na Štědrý den v Kontinentální lize hokejisté CSKA Moskva a Avangardu Omsk. Domácí vedli už o dvě branky, Omsk poté čtyřmi góly po sobě skóre otočil a mířil k vítězství. Hráči CSKA ale půl minuty před koncem řádné hrací doby vyrovnali a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli nakonec úspěšnější domácí zásluhou Vjačeslava Kozlova.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Omsk prohrával v Moskvě už v sedmé minutě o dvě branky a nic nenaznačovalo tomu, že by dokázal vývoj zápasu zvrátit. Hosté se prosadili až v polovině hrací doby, jejich branka byla ale nadále v ohrožení. Neprosadili se ale čeští útočníci Netík a Marek a tak následoval trest.

Na konci druhé třetiny se Jágr pošťuchoval s krajanem Pilařem, vzápětí musel na trestnou lavici za sekání Tomáš Netík. A Omsk udeřil - Červenka po přihrávce Jágra v přesilovce vyrovnal. A to ještě nebylo všechno, hosté totiž v závěrečné třetině přidali další dva góly během tří minut. Do konce zápasu zbývaly jen čtyři minuty a zdálo se být jasno.

Ani tentokrát ale nebyl konec. Denis Paršin už po dvou minutách snížil a přesně třicet vteřin před poslední sirénou přihrál na vyrovnávací gól Rylovovi. V prodloužení se puk odrazil od Jágrovy brusle těsně vedle domácí branky, domácí gólman Valiquette pak vychytal Popova. V nájezdech nejprve neuspěli Jágr a Marek, poté se hosté dostali do vedení zásluhou Pěrežogina, jenže Kozlov se trefil dvakrát po sobě a výhru slavilo CSKA.

Hokejisté Kazaně nevyužili šanci dostat se do čela KHL, když prohráli na ledě Ufy 2:4. V dresu domácích se dvakrát trefil Sergej Zinovjev, na jednu z branek mu přihrával český obránce Miroslav Blaťák. Nejlepším celkem KHL tak zůstává tým OHK Dynamo Moskva.

Kazaň se dostala v Ufě do vedení po gólu Skačkova už ve třetí minutě zápasu, jenže domácí už během první třetiny skóre otočili a Zinovjev svými dvěma trefami v rozmezí tří minut druhé části pak rozhodl o vývoji utkání. S Ufou udržel bodový odstup ve Východní konferenci Novosibirsk, jenž díky třetí vychytané nule brankáře Liva porazil Chabarovsk.

CSKA Moskva - Omsk 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 6. I. Zubov, 7. Baďjukov, 58. Paršin, 60. Rylov, rozh. nájezd Vj. Kozlov - 29. Kaljužnyj, 40. Červenka (Jágr), 53. Kuljaš, 56. Popov.
Novosibirsk - Chabarovsk 1:0
Branka: 55. Enlund.
Dynamo Riga - Astana 0:4
Branky: 11. Krasnoslobodcev, 14. Gavrilin, 32. Žajlauov, 47. Dallman.
Magnitogorsk - Jekatěrinburk 6:3
Branky: 5. Niskala, 9. Aaltonen (Rolinek), 20. Chlystov, 20. Kontiola, 24. Kajgorodov, 60. Abdullin - 1. a 31. Bušujev, 42. Guljavcev (Krstev).
Ufa - Kazaň 4:2
Branky: 30. a 33. Zinovjev (na druhou Blaťák), 15. Antipov, 16. Grigorenko - 3. Skačkov, 52. Immonen.
Čeljabinsk - Nižněkamsk 4:2
Branky: 2. Nikolišin, 25. Afanasenkov, 28. Galkin, 52. Popov - 9. Islamov (Pivko), 51. Polygalov.
Dynamo Minsk - Chanty-Mansijsk 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 14. a 25. Stümpel - 17. Maljuškin, 18. Chlyncev, rozh. nájezd Petrov.

Reklama