Hlavní obsah

Jágr s Červenkou dvěma body pomohli Omsku k výhře

MOSKVA

Útočník Jaromír Jágr bodoval v Kontinentální hokejové lize ve čtvrtém utkání za sebou a gólem a nahrávkou pomohl Omsku k výhře 4:3 na ledě Dinama Minsk. Dvě asistence si připsal jeho spoluhráč Roman Červenka, bodoval i Martin Škoula.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Osmatřicetiletý Jágr zařídil v běloruské metropoli první a poslední branku Avangardu. Ve 12. minutě nahrál zpoza branky do gólové šance Alexeji Kaljuženému, o dvacet minut později v přesilovce dorážkou Škoulovy střely vyhnal Roberta Esche z branky Minsku.

Ačkoli Jágr v té době zvýšil na 4:0, jeho gól byl nakonec vítězný. Domácí svěřenci trenéra Marka Sýkory se totiž vrátili do zápasu a sahali po vyrovnání. Druhý gól Dinama vstřelil při Jágrově vyloučení Petr Sýkora, jenž u pravé tyčky Omsku doklepl ideální přihrávku Maxima Spiridonova. Minsk se přiblížil hostům až na rozdíl jedné branky, ale čtvrtý gól se mu vstřelit nepodařilo ani v závěrečné power play.

Vítězné trefy zaznamenali v dnešním programu i další Češi. Václav Nedorost vstřelil třetí gól při výhře Novokuzněcku 4:2 nad Chabarovskem, Jan Marek byl druhým střelcem CSKA Moskva, který zdolal 3:1 Astanu.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Chabarovsk 4:2 (za domácí Nedorost 1+0), Čeljabinsk - Kazaň 2:4, Magnitogorsk - Nižněkamsk 3:2, Ufa - Jekatěrinburg 5:2 (za domácí Blaťák 0+1), CSKA Moskva - Barys Astana 3:1 (za domácí Marek 1+0), Dinamo Minsk - Omsk 3:4 (Sýkora 1+0 - Jágr 1+1, Červenka 0+2, Škoula 0+1), Dinamo Riga - Chanty Mansijsk 2:1 v prodl.

Reklama

Související témata: