Hlavní obsah

Filip Novák si obnovil zranění ramena. Sezóna pro něj nejspíš skončila

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový obránce Filip Novák se již v této sezoně v dresu Dynama Moskva s největší pravděpodobností neobjeví. Člen zlatého týmu na loňském mistrovství světa si v prosinci obnovil zranění ramena, musel na operaci a nyní ho čeká několikaměsíční vynucená pauza.

Foto: Petr Josek, Reuters

Filip Novák (vpravo) si v této sezóně si už zřejmě nezahraje.

Článek

Novák si rameno poranil již na světovém šampionátu, který kvůli tomu pro něj skončil předčasně. Na operaci ale tehdy nemusel, jeho zdravotní stav se zlepšil klidovou léčbou. Tentokrát už musel operační zákrok podstoupit.

Osmadvacetiletý hráč se zranil na ledě Chanty-Mansijsku, když si zablokoval hokejku o protihráče a upadl na mantinel. "Ještěže jsem dal hlavu na stranu. Mám štěstí, že jsem neskončil na vozíku. Bylo to nepříjemné, ale odešel jsem po svých. Jenom ruka od ramena dolů neposlouchala, jako by nebyla moje," popsal Novák kolizi pro hokej.cz.

Lékaři v Moskvě mu sice doporučili klid, ale po vyšetření v Česku se rozhodl podstoupit operaci vykloubeného ramene. "V rameni byl velký hematom a bez operace by se to špatně hojilo," vysvětlil Novák, podle kterého ke zranění došlo i proto, že v létě neabsolvoval plnou přípravu. Nejprve netrénoval s ohledem na pochroumané rameno, poté mu trhali mandle. "Šel jsem rovnou do zápasů a když hokejista nemá svaly, tak může čekat, že se něco stane," uvedl.

Novák je momentálně doma na jihu Čech, ještě v lednu by se ale měl vrátit do Moskvy, kde bude rehabilitovat. "Zřejmě tam zůstanu. Rozhodně chci být na play off s klukama, stýská se mi po mančaftu. Ale nepočítám, že nastoupím, snad jedině kdyby to nějak hořelo. Zdravotně se mohu dát dohromady, ale kondičně už těžko," dodal Novák.

Reklama

Související témata: