Hlavní obsah

Červenka dvěma góly zařídil výhru Omsku v KHL

PRAHA/MOSKVA

Český hokejový útočník Roman Červenka se ve středečním utkání Kontinentální ligy (KHL) proti Čeljabinsku zaskvěl dvěma góly a je momentálně druhým nejlepším střelcem celé soutěže. Jeho trefy tentokrát pomohly k domácí výhře Omsku nad Čeljabinskem 4:0, na jednu z branek mu přihrával Jaromír Jágr.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Červenka po přihrávce Jágra poprvé skóroval v sedmé minutě, kdy zvyšoval už na 2:0. Na konečných 4:0 pak upravil svou druhou trefou deset vteřin před koncem zápasu. Nyní už má bývalý hráč Slavie na kontě 22 branek, o dvě více má nejlepší kanonýr KHL Sergej Mozjakin z Atlantu Mytišči.

Porážku s Chabarovskem v normálním čase odvrátil český obránce Jekatěrinburku Angel Krstev, jehož střelu tři minuty před sirénou tečoval Bulatov a vyrovnal na 4:4. Vyplatilo se, v prodloužení totiž skóroval Sokolov a Avtomobilist tak vyhrál 5:4.

V prodloužení uspěl i tým Tomáše Rolinka Metallurg Magnitogorsk, když vyhrál díky brance Kontioly na ledě Chanty-Mansijsku 3:2. Kapitán posledních mistrů světa si v zápase připsal asistenci.

Jiří Novotný zařídil Barysu Astana vítězství nad Ufou 4:3 po samostatných nájezdech. Nejdříve přihrál Kašparovi na branku, poté jeho asistenci využil Savčenko a v následných nájezdech pak zařídil pro domácí vítězství.

Pavel Brendl z Nižněkamsku vstřelil v utkání proti Novosibirsku vítězný gól.

Omsk - Čeljabinsk 4:0
Branky: 7. a 60. Červenka (na první Jágr), 2. Volkov, 33. Kurjanov.
Chanty-Mansijsk - Magnitogorsk 2:3 v prodl.
Branky: 8. a 60. Pepeljajev - 7. Kajgorodov (Rolinek), 31. Aťjušov, 65. Kontiola.
Jekatěrinburk - Chabarovsk 5:4 v prodl.
Branky: 11. Tatarinov, 15. Subbotin, 19. Sitnikov, 57. Bulatov (Krstev), 64. Sokolov - 10. a 45. Nurtdinov, 4. Pereťjagin, 31. Cipulis.
Astana - Ufa 4:3 po sam. náj.
Branky: 16. Bochenski, 49. Kašpar (Novotný), 55. Savčenko (Novotný), rozhodující nájezd Novotný - 29. Ščastlivyj, 37. Thoresen, 48. Radulov.
Kazaň - Novokuzněck 2:1
Branky: 22. Immonen, 50. Morozov - 60. Bumagin.
Nižněkamsk - Novosibirsk 3:2
Branky: 15. Mamašev, 27. Persson, 32. Brendl - 28. Drugov, 45. Kutuzov.

Reklama

Související témata: