Hlavní obsah

Hašek po Novém roce vychytal v KHL již druhou nulu

MOSKVA

Brankář Dominik Hašek vychytal již druhé čisté konto v tomto týdnu a v Kontinentální hokejové lize pomohl Spartaku Moskva k výhře 1:0 nad Čechovem. Pětačtyřicetiletý veterán je s pěti nulami na druhém místě celé soutěže o jediné čisté konto za Konstantinem Barulinem z Atlantu Mytišči.

Foto: www.khl.ru

Český gólman Dominik Hašek v brance Spartaku Moskva

Článek

Hašek v utkání kryl všech 24 střel, které na něj mířily. Spartak Moskva si tak stejně jako v úterý proti Petrohradu připsal nejtěsnější výhru 1:0, kterou zařídil gólem v 25. minutě Oleg Piganovič.

Dařilo se i dalšímu českému brankáři v KHL Jakubu Štěpánkovi. Ten musel strávit na ledě o minutu déle než Hašek, jeho Petrohrad totiž rozhodl o výhře 3:2 nad Dynamem Moskva až v prodloužení.

Alespoň bod znamenala pro Jaroslavl vyrovnávací trefa Karla Rachůnka v závěrečné třetině proti Dinamu Minsk, které si odvezlo výhru 2:1 po samostatných nájezdech. Trefil se i Zbyněk Irgl, jenž si pět minut před koncem duelu s Dinamem Riga připsal vítězný gól. Jeho Atlant Mytišči vyhrál 4:3.

Kontinentální hokejová liga:
Atlant Mytišči - Dinamo Riga 4:3 (za domácí Irgl 1+0), Jaroslavl - Dinamo Minsk 1:2 po sam. nájezdech (za domácí Rachůnek 1+0, Vašíček 0+1), Nižnij Novgorod - CSKA Moskva 4:2, Petrohrad - Dynamo Moskva 3:2 v prodl., Spartak Moskva - Viťaz Čechov 1:0 (za domácí Hašek čisté konto).

Reklama