Hlavní obsah

Slovák Šatan by měl působit v Dynamu Moskva

MOSKVA

Slovenský hokejový útočník Miroslav Šatan má namířeno do Dynama Moskva, kde by měl působit ve zbytku této sezóny. Šestatřicetiletý mistr světa z roku 2002 z Göteborgu a vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem o sedm let později byl bez angažmá a v této sezóně nastoupil v deseti zápasech ve slovenské extralize za Slovan Bratislava. V KHL o Šatana měl zájem i Atlant Mytišči.

Foto: Jan Koller, ČTK

Kapitán hokejových mistrů světa z Göteborgu 2002 Miroslav Šatan převzal z rukou maskota šampionátu 2011 Gooolyho symbolickou vstupenku.

Článek

Podle ruských médií má Šatan s Dynamem podepsat smlouvu do konce sezóny. V týmu bude šestým cizincem, přičemž nastoupit může jen pět, ale po zranění českého obránce Filipa Nováka bude jedna pozice do konce tohoto ročníku volná. V Dynamu působí také tři Šatanovi krajané - obránci Dominik Graňák, Martin Štrbák a útočník Juraj Kolník.

V Rusku Šatan nikdy nepůsobil a v Evropě zatím hrál jen doma na Slovensku. Za Slovan zaznamenal v 10 zápasech v této sezóně 16 bodů za deset branek a šest přihrávek.

Už v minulé sezóně zamířil do Bostonu až v lednu a i v tomto ročníku preferoval nejdříve angažmá v zámoří, ale nakonec bude hrát KHL. V NHL Šatan sehrál za Edmonton, Buffalo, New York Islanders, Pittsburgh a Boston 1050 zápasů a připsal si 735 bodů za 363 gólů a 372 asistencí. V 86 duelech play-off zaznamenal 21 tref a 33 přihrávek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články