Hlavní obsah

Mistrovská alchymie se připomněla, Omsk se čtyřmi Čechy kraloval v Ufě

Mistři světa si zavzpomínali na zlaté německé časy, které přinesly titul šampiónů. A opět slavili. Jaromír Jágr, Roman Červenka a centr Petr Vampola. Útočná trojice poprvé pospolu v dresu Avangardu Omsk. K tomu připočtěte obránce Martina Škoulu a máte pevný základ mužstva. Dnes na sibiřský klub nestačila Ufa, prohrála doma 2:3.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku.

Článek

Do jedenácté minuty se radovali domácí s trenérem Vjačeslavem Bykovem, obráncem Miroslavem Blaťákem a útočníkem Jakubem Klepišem. Tím pro ně ale dobré časy v tomto klání skončily. Poté se vše změnilo.

Výsledkový obrat byl zcela v české režii. Podílela se na něm kompletní čtyřka. Vyrovnání zařídil Denis Kujlaš po přihrávce Romana Červenky. Tak skončila i první třetina.

Hosty poslal do vedení Petr Vampola, kterého příchod z Čejlabinsku do Omsku vešel ve známost v ponděli. O pár hodin později se ukázalo, že toto spojení může fungovat. Vampola gól a Jaromír Jágr asistence.

Petr Vampola (vlevo) v souboji s Radulovem z Ufyfoto: www.khl.ru

Trenér Raimo Summanen zařadil novou posilu do pozice prvního centra. Tedy obklopen českou trojicí. U třetí trefy bylo pořadí následující: Červenka přihrává a Martin Škoula pálí od modré. Po čtyřiceti minutách je vše jinak, Omsk vede 3:1.

Domácí ve třetí části tlačili a snížili na 2:3, když si asistenci připsal i Alexander Radulov, nejproduktivnější hráč KHL.

Dvě minuty před koncem třetiny se ukázal opět premiant Vampola, ale ne zrovna ideálně, šel na trestnou lavici. Bykov si vzal oddechový čas a šel na přesilovku v šesti, brankář zůstal na střídačce. Na druhé straně ale čaroval Karri Ramo, ten držel Omsk nad vodou. To se mu také nakonec podařilo a Omsk si výhrou upevnil druhé místo ve Východní skupině Kontinentální ligy.

Zápasy Kontinenální ligy
Salavat Ufa - Avangard Omsk 2:3 (za hosty Jágr 0:1, Červenka 0:2, Vampola 1:0, Škoula 1:0), Magnitogorsk - Chanty-Mansijsk 4:1 (za domácí Rolinek 1+0), Jekatěrinburk - Nižněkamsk 4:3 v prodl. (Krstev 0+2 - Brendl 1+0).

Reklama

Související témata: