Hlavní obsah

Kašpar třemi body pomohl hokejistům Astany k výhře v Chabarovsku

MOSKVA

Český hokejový útočník Lukáš Kašpar z Astany sehrál ve středu v KHL statisticky nejvydařenější zápas za poslední dva měsíce a třemi body pomohl Barysu k vítězství 4:2 v Chabarovsku. Jednu asistenci si připsal i jeho spoluhráč Jiří Novotný. Zvítězil také Petrohrad, v jehož dresu dvakrát skóroval Petr Čajánek.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Hokejista Lukáš Kašpar

Článek

Mistr světa z Německa Kašpar zaznamenal na ledě Amuru 19. gól v sezoně, svůj třetí z posledních čtyř zápasů, a přidal dvě nahrávky na branky Kevina Dallmana. Kanadský obránce mu asistenci oplatil. Astana vstřelila všechny čtyři góly v přesilovkách.

Dominik Hašek inkasoval v brance moskevského Spartaku pět gólů v Rize a v 52. minutě ho vystřídal Alexej Jachin. Hosté skórovali pouze jednou v oslabení a podlehli lotyšskému celku vysoko 1:5.

Petrohrad vyhrál v Minsku 4:1, Čajánek vstřelil první a třetí gól. Nejlepším hráčem vítězů byl vyhlášen Maxim Sokolov, který se tentokrát postavil do branky místo Jakuba Štěpánka.

Jan Marek přihrál na oba góly CSKA, moskevský klub však doma podlehl Čerepovci 2:4. Výhru Severstalu pojistil posledním gólem zápasu Josef Straka.

Výsledky středečních zápasů KHL
Chabarovsk - Barys Astana 2:4 (Kašpar 1+2, Novotný 0+1), CSKA Moskva - Čerepovec 2:4 (Marek 0+2 - J. Straka 1+0), Dinamo Minsk - Petrohrad 1:4 (Čajánek 2+0), Dinamo Riga - Spartak Moskva 5:1.

Reklama