Hlavní obsah

Hokejový útočník Průcha se bude v Petrohradu hlásit příští týden

PETROHRAD

Hokejový útočník Petr Průcha se poprvé v dresu Petrohradu v Kontinentální lize objeví příští týden. Osmadvacetiletý hráč, který doposud působil v zámoří. se s vedením ruského klubu dohodl na spolupráci do konce sezóny. V novém působišti by se měl hlásit v pondělí, ve středu by mohl premiérově nastoupit.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Průcha (vpravo) na archivním snímku s Radimem Vrbatou při tréninku v pražské O2 Areně.

Článek

"Myslím si, že se Petr k týmu připojí v pondělí. Až se vrátíme ze zápasů na kluzištích soupeřů," uvedl generální manažer Petrohradu Andrej Točickij pro Sovětskij Sport.

Petrohrad nyní čekají zápasy na ledě Minsku, v Moskvě a v Rize. Pokud se tak nestane nic nečekaného, nastoupí Průcha ve středu 19. ledna doma proti Magnitogorsku.

Průcha bude v Petrohradu již šestým krajánkem. Vedle české dvojice Jakub Štěpánek, Petr Čajánek v týmu působí i Švédové Mattias Weinhandl, Tony Martensson a Johan Fransson. Nikdo z nich ale neodejde, i když podle pravidel KHL může v zápasu nastoupit pět cizinců.

"Všichni zůstávají. Za Průchu zaplatíme poplatek dle předpisů soutěže," řekl Točickij. Po zaplacení 7,5 miliónu rublů (4,6 miliónu korun) bude mít klub právo využívat současně všech šest krajánků.

Mistr světa z roku 2005 se do Evropy vrací po necelých šesti letech. Extraligové Pardubice opustil v roce 2005 a od té doby odehrál za New York Rangers a Phoenix v NHL včetně play-off 370 zápasů s bilancí 80 branek a 71 asistencí.

V této sezóně však v NHL nastoupil jen jedenáctkrát, více času odehrál v nižší AHL. Vedení Phoenixu jej dvakrát nabídlo ostatním klubům, o jeho služby však nikdo zájem neprojevil.

Reklama

Související témata: