Hlavní obsah

Utkání hvězd KHL si zahrají také Rachůnek, Vašíček a Kašpar

MOSKVA

Další tři čeští hokejisté byli v hlasování novinářů nominováni na Utkání hvězd KHL. Po doplnění beka Karla Rachůnka s útočníkem Josefem Vašíčkem z Jaroslavle a dalšího forvarda Lukáše Kašpara z Barysu Astana má země úřadujících mistrů světa už sedmičlenné zastoupení v exhibičním utkání, které se odehraje 5. února v Petrohradu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Karel Rachůnek na srazu české hokejové reprezentace

Článek

Kašpar v týmu Jaromíra Jágra z Východní konference doplní další hráče Omsku Martina Škoulu a Romana Červenku. Rachůnek s Vašíčkem potkají ve výběru Alexeje Jašina ze Západní konference gólmana Dominika Haška ze Spartaku Moskva. První pětici hráčů k Jágrovi a Jašinovi vybrali fanoušci, nyní přišli na řadu s druhými formacemi zástupci médií.

Ti v Jágrově týmu doplnili také švédského brankáře Stefana Liva z Novosibirsku, do obrany Kanaďana Kevina Dallmana z Astany, Fina Janneho Niskalu z Magnitogorsku a do útoku Nora Patricka Thoresena z Ufy a Alexeje Morozova z Kazaně. Jašinovu partu rozšířili také brankář Konstantin Barulin z Atlantu Mytišči, obránce Denis Grebeškov s útočníky Mattiasem Weinhandlem a Maximem Afinogenovem z Petrohradu. Novináři sice zvolili i slovenského útočníka Pavola Demitru z Jaroslavle, ale ten se z Utkání hvězd omluvil.

Fanoušci do prvních formací vybrali na Východě také finského gólmana Karriho Rämöa z Omsku, beka Ilju Nikulina z Kazaně a forvarda Alexandra Radulova z Ufy. Na Západě pak obránce Alexandra Guskova z Jaroslavle, Sandise Ozolinše z Dinama Riga a útočníky Sergeje Mozjakina z Mytišči a Maxima Sušinského z Petrohradu.

Český hokej má v Utkání hvězd KHL mezi hráči větší zastoupení než při premiérové akci v roce 2009 na Rudém náměstí v Moskvě. Tehdy se exhibice zúčastnili vedle Jágra také jeho bývalý spoluhráč z Omsku Jakub Klepiš, Jan Marek s Jaroslavem Kudrnou z Magnitogorsku, Pavel Brendl z Nižného Novgorodu, Karel Rachůnek a navíc trenér Vladimír Vůjtek z Dynama Moskva. O rok později v Minsku se představili Jágr, Rachůnek, Vašíček a také Jiří Hudler tehdy z Dynama Moskva. Na lavičce stál také Miloš Říha ze Spartaku Moskva.

Reklama