Hlavní obsah

Hašek vychytal Spartaku výhru nad CSKA Moskva

PRAHA/MOSKVA

Dominik Hašek byl ve středečním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) blízko svému sedmému čistému kontu v sezóně, nakonec ale hráči CSKA Moskva našli alespoň jeden způsob, jak brankáře Spartaku Moskva překonat. Český gólman inkasoval ve třetí třetině zápasu, nicméně i tak vychytal svému týmu na domácím ledě vítězství 3:1.

Foto: www.khl.ru

Dominik Hašek se spoluhráčem Růžičkou ze Spartaku Moskva

Článek

Během zápasu s CSKA Hašek pochytal několik dobrých příležitostí soupeře včetně šance Jana Marka. V poslední třetině zkoušel Haška přechytračit Paršin, ale český gólman předvedl svůj typický zákrok s přetočením na zádech a lapačkou zneškodnil jeho pokus. O nulu přišel krátce poté, kdy bekhendovou střelu Monji ještě vyrazil, ale dojíždějící obránce Rylov puk bleskově dorazil za jeho záda.

O vítězství Spartaku rozhodl dvěma góly slovenský útočník Štefan Růžička, na konečných 3:1 upravil v samotném závěru střelou do prázdné branky Bodrov.

Svůj nejvydařenější zápas v dresu Minsku má za sebou český útočník Petr Sýkora. Na ledě Dynama Riga byl u všech tří branek svého týmu, když jeden gól vstřelil a na další dva přihrál. Jenže domácí vyhráli utkání 4:3 i zásluhou dvou branek Spruktse.

Spartak Moskva - CSKA Moskva 3:1
Branky: 7. a 39. Š. Růžička, 60. Bodrov - 49. Rylov
Kazaň - Chanty-Mansijsk 1:2
Branky: 60. Morozov - 13. Warg, 35. Skorochodov.
Nižnij Novgorod - Viťjaz Čechov 4:0
Branky: 13. Nikitěnko, 17. Bernikov (Čermák), 37. Ellison, 54. Varnakov.
Dynamo Riga - Dynamo Minsk 4:3
Branky: 33. a 48. Sprukts, 25. Karšums, 29. Surový - 28. Fernholm (P. Sýkora), 51. P. Sýkora, 57. Glazačev (P. Sýkora).

Reklama