Hlavní obsah

Omsk zvítězil podvanácté v řadě, nezastavil ho ani dvougólový Kašpar

lik,grgSport.cz

Avangard Omsk s českou produktivní enklávou v Kontinentální lize měl namále, ale v nájezdech porazil Barys Astanu 3:2. Vítězná série trvá, narostla už na dvanáct zápasů. Jágra, Červenku, Vampolu a Škoulu přitom málem porazil další Čech. Lukáš Kašpar, který vstřelil dva góly hostů.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku se proti Astaně neprosadil.

Článek

Dnes se v KHL radovali i hokejisté SKA Petrohrad na ledě Chabarovska 4:3 v prodloužení, když na vítěznou branku Alexeje Jašina přihrával český útočník Petr Čajánek. V brance hostujícího týmu tentokrát chyběl Jakub Štěpánek, přednost dostal veterán Maxim Sokolov.

Po dvou třetinách zápasu vedl Petrohrad 3:2, ale domácí Chabarovsk sedm minut před třetí sirénou vyrovnal zásluhou Zakijeva. Hosté pak měli šance v podání Jašina a Sušinského, ale nakonec udeřili až ve druhé minutě prodloužení, kdy Alexej Jašin svým druhým gólem v zápase rozhodl.

Kašparovy góly nestačily

Lukáš Kašpar málem porazil sám Avangard Omsk, nakonec se tak nestalo. Vstřelil dva góly, ale na klub ze Sibiře to nestačilo. Naprázdno tentokrát vyšel nejlepší střelec KHL Roman Červenka, dvě asistence si ale připsal Jaromír Jágr a jednu přesnou trefu zaznamenal spoluhráč z prvního útoku Petr Vampola.

Kašpar zmrazil diváky v Omsku už po 21 sekundách klání, druhý zásah přidal ve třinácté minutě. V polovině utkání ale snížil Petr Vampola a Denis Kuljaš šest minut před koncem srovnal na 2:2, podruhé v utkání u toho byl Jágr.

Prodloužení nerozhodlo, více než deset tisíc diváků se dočkalo až v nájezdech. Červenka ani Kašpar neuspěli, až Jegor Averin určil dělbu bodů.

Výsledky Kontinentální ligy
Chabarovsk - Petrohrad 3:4 v prodl. (za hosty Čajánek 0+1), Avangard Omsk - Barys Astana 3:2 po nájezdech (Vampola 1:0, Jágr 0:2 - Kašpar 2:0, Novotný 0:1)

Reklama

Související témata: