Hlavní obsah

Omsk vyhrál počtrnácté v řadě, góly zařídili Červenka s Jágrem

PRAHA/MOSKVA

Už čtrnácté utkání za sebou vyhráli hokejisté Avangardu Omsk v Kontinentální lize (KHL) a jsou opět lídry prestižní soutěže. Výhru na ledě Chabarovsku 3:2 režírovali čeští reprezentanti Jaromír Jágr a Roman Červenka. Zatímco prvně jmenovaný skóroval jednou a na zbývající dvě branky přihrál, Červenka si připsal dvě trefy a asistenci. Oba soupeři se spolu na stejném místě utkají i ve čtvrtek.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Omsk začal v Chabarovsku velmi zostra - Červenkovi stačilo pouhých 33 vteřin, aby otevřel skóre zápasu a připsal si zároveň jubilejní 30. gól v KHL. Domácí po šesti minutách vyrovnali, ale Červenka mohl ještě v první třetině udeřit podruhé. Videozáznam však ukázal, že jeho střela trefila jen břevno branky.

Jeho chvíle ale měla ještě teprve přijít. Ve druhé části přihrál na druhý gól Omsku Jágrovi a po další vyrovnání se bývalý hráč Slavie zaskvěl v poslední herní části. Deset minut před koncem vstřelil druhý a nakonec vítězný gól zápasu, přičemž také posílil svou pozici nejlepšího střelce v soutěži.

Na vítěznou sérii čtyř zápasů v řadě se nepodařilo navázat hokejistům Spartaku Moskva. V Novosibirsku totiž Dominik Hašek inkasoval hned pět branek a hosté prohráli 1:5.

Chabarovsk - Omsk 2:3
Branky: 7. Zakijev, 31. Gluchov - 1. a 50. Červenka (na obě Jágr), 28. Jágr (Červenka).
Novokuzněck - Čerepovec 0:3
Branky: 3. Sojn, 6. Zemčenko, 9. Ketov.
Novosibirsk - Spartak Moskva 1:5
Branky: 29. a 30. Bojkov, 33. Kutuzov, 53. Mirnov, 59. Černikov - 30. Ljudyčin.

Reklama

Související témata: