Hlavní obsah

Na Sibiři se oteplilo, fanoušci Omsku zaslechli, že Jágr je prý opustí

PRAHA

Jedna zveřejněná věta na jednom místě, může způsobit pozdvižení klidně na téměř druhém konci světa. To je tentokrát i příklad Jaromíra Jágra. Ten oznámil, že od příští sezóny převezme řízení po svém otci v hokejovém Kladnu. Informace vyšla v MF Dnes. A v Omsku na Sibiři, která je vzdálená téměř čtyři tisíce kilometrů od Prahy, se náhle oteplilo. Ikona Avangardu z KHL odejde?

Foto: ČTK/AP

Rozesmátý Jaromír Jágr

Článek

Všichni fanoušci byli šokováni, když se dozvěděli, že odejdete z Omsku. Je to pravda? ptal se redaktor ruského serveru sportbox. A odpověď v úterý devětatřicetiletého Jágra, který svůj den narození nevnímá nijak zvláštně. Prý je to další obyčejný den v roce.

Ale zpět k jeho „odchodu“ z Omsku. „Nikdy jsem nic takového neřekl. Nevím, kde novináři vzali informaci o mém možném přesunu do Kladna,“ zněla odpověď kladenského rodáka, který dětství prožil v Hnidousích na statku.

Mistrovství světa? Vše závisí na play-off 

Rozhodnutí padne až na konci této sezóny. Tedy jeho zveřejnění. Před Jágrem stojí ještě rozdělaná práce. Možná dvě. První je Omsk a jeho boj v play-off a pouť za Gagarinovým pohárem. V případě úspěchu by mohl i tento fakt hrát svoji roli. „Nechci na to myslet, vypukne play-off, tam se začíná od nuly,“ drží si odstup jeden z nejpopulárnějších hokejistů KHL, a také devátý nejproduktivnější hráč historie NHL.

Druhá otázka, která přijde v zápětí po Rusku, je Slovensko a mistrovství světa. Loni v Německu český národní tým slavil zlato, Jágr nechyběl. Co letos? Trenér Alois Hadamczik by rád uvítal v šatně opět muže, který nosí na dresu číslo „68“.

„Nejsem si jistý. Vše závisí na tom, jak se budu cítit po play-off,“ citoval sportbox Jágra. Nezbývá než čekat. Ale třeba přiletí nějaká zpráva zase z opačného směru. Jen aby se pro změnu český fanoušek neorosil.

Reklama

Související témata: