Hlavní obsah

Jágrovi neuznali rozhodující gól, skvostná série Omsku padla v play-off

Série nečekaně skončila. A v nejméně vhodný okamžik. Osmnáct zápasů vyhráli hokejisté Avangardu Omsk v řadě, opanovali základní část Kontinentální ligy. Ve čtvrtek se poprvé tento tým s Jágrem, Červenkou, Škoulou a Vampolou představil v play-off. V osmifinálovém zahajovacím klání narazil na Něftěchemik Nižněkamsk a prohrál 1:2 v prodloužení, hosté se ujali vedení v sérii 1:0.

Foto: www.khl.ru

Český hokejista Jaromír Jágr

Článek

Cestu za vysněným Gagarinovým pohárem Avangard nezačal nejlépe, zahajovací třetinu prohrál, když se v 10. minutě nemýlil Polygalov. Domácí sehráli na konci této dvacetiminutovky přesilovou hru, ale žádný z hráčů se neprosadil. Do této kategorie patřil i nejlepší střelec základní části KHL Roman Červenka.

V prostřední části žádný gól nepadl, hosté mohli litovat, byli totiž lepší. Spokojený mohl být i hostující Libor Pivko, který nastoupil do utkání. Opačný pocit vládl na druhé straně. Finský trenér Omsku Sumannen jen nervózně chodil po střídačce a v ruce převaloval láhev s pitím. Dumal, radil, ale ve statistice vstřelených gólů u Avangardu stále svítila nula.

Češi více zaujali tím, že si odpočinuli na trestné lavici. Nejdříve odešel Vampola, kterého za pár minut napodobil i Jágr.

Na začátku třetí dvacetiminutovky se domácí fanoušci rozjásali, přišlo srovnání. Mezi střelce se zapal Kaljužnyj. Hosty mohl za sedm minut poslat do vedení Pivko, ale brankář Ramo potvrdil, že patří mezi nejlepší muže s maskou v KHL.

Jágr dal gól, rozhodčí rozpažil 

Na lavici hanby se z českých útočníků ocitl i Pivko, ale ani trojice Jágr, Červenka, Vampola nedokázala tuto nabídku využít. Adrenalin vyskočil v poslední minutě. Při početní výhodě se prosadil Jágr, který vrazil hokejku mezi betony brankáře Kasutina, puk skončil za jeho zády, ale rozhodčí čtrnáct sekund před koncem šedesáté minuty nekompromisně rozpažil - postavení útočícího hráče v brankovišti. Marná byla Jágrova debata se sudím. Přišel čas prodloužení.

A tady se radovali hosté. V čase 64:21 ukončil zápas Polygalov. Stejný hráč, který skóre tohoto klání otevřel. V jeden moment všichni hráči z hostující střídačky naskákali na led a vytvořili jeden radující se hrozen. Favorizovaný Omsk na úvod zaváhal, nyní potřebuje čtyři výhry k postupu, Nižněkamsk tři.

Podobný průběh jako úvodní zápas mezi Petrohradem a Spartakem Moskva měl i druhý duel. Z víězství se znovu radoval Štěpánkův Petrohrad. Rozhodující branku vstřelil Dominiku Haškovi v sedmé minutě prodloužení Mattias Weinhandl. Jeden gól a jednu asistenci si připsal v dresu domácího Petrohradu Petr Čajánek.

Osmifinále play-off Východní konference KHL:
Omsk - Nižněkamsk 1:2 po prodlouženíon-line
Branky: 41. Kaljužnyj - 10. Polygalov, 65. Polyganov
Magnitogorsk - Jurga Chanty-Mansijsk 4:2
Branky: 29. Aaltonen, 35. Kvaša, 47. Kontiola, 48. Lisin - 39. Chlyncev, 41. Blochin.
Ufa - Novosibirsk 5:2
Branky: 7. a 42. Ščastlivyj, 23. a 27 Grigorenko, 35. Antipov - 46. Belov, 56. Nieminen.
Kazaň - Barys Astana 1:0
Branka: 14. Immonen.
Osmifinále play-off Západní konference KHL:
Jaroslavl - Dinamo Minsk 1:4
Branky: 57. Demitra - 7. Corso, 17. Michalev, 25. Platt, 50. Michalev. Stav série 1:1.
Petrohrad - Spartak Moskva 4:3 v prodl.
Branky: 7. Denisov, 10. Sušinskij, 29. Čajánek, 67. Weinhandl - 14. Piganovič, 34. Růžička, 53. Zhukov. Stav série 2:0.
Mytišči - Čerepovec 2:5
Branky: 11. Fjodorov, 42. Lewandowski - 4. Trubačev, 9. Shefer, 25. Straka, 32. Schipačev, 34. Soin. Stav série 1:1.
Dynamo Moskva - Dinamo Riga 8:4
Branky: 4. Simon, 8. Gorbunov, 20. Mosalev, 23. Gorovikov, 26. Jalasvaara, 57. Simon, 59. Komarov, 60. Kokerev - 12. Sprukts, 19. Trotter, 47. Hartigan, 44. Niživijs. Stav série 1:1.

Reklama

Související témata: