Hlavní obsah

Jágr si oddechl. Omsk porazil Nižněkamsk v prodloužení a srovnal sérii

PRAHA

Dlouhé čekání skončilo. Ale dalo to práci. Na daleké Sibiři se další selhání nekonalo. Druhé utkání osmifinále Kontinentální ligy mezi Avangardem Omsk a Něftechemikem Nižněkamsk šedesát minut nenabídlo fanouškům v Areně Omsk žádný gól. Ten padl až v 62. minutě, vstřelil ho Dmitrij Sjomin a domácí vyhráli 1:0. Stav série je nyní 1:1, kdo vyhraje čtyři klání, půjde dál v bitvě o Gagarinův pohár. Magnitogorsk - Chanty Mansijsk 1:2, stav série 1:1, Kazaň - Barys Astana 3:0, stav série 2:0.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Omsku v zápase s Nižněkamskem

Článek

Drtivý tlak si vytvořili domácí v zahajovací třetině, gól si ale nedokázali do statistik připsat. Tato část zápasu byla především ve znamení dvou dvojnásobných přesilových her.

Nejdříve dostal šanci na necelé dvě minuty Omsk, ale brankář Kasutin všem pokusům odolal. Nepřekonali ho ani Jágr s Červenkou, tahouni týmu ze Sibiře. Domácí mohli vstřelit klidně tři góly, ale nebylo jim přáno.

Ke konci třetiny dostal osmdesát sekund hry pět na tři i Nižněkamsk, ale ani on neuspěl. I zde vládl gólman. Zde držel domácí Ramo.

Pokud v prvním klání těchto soupeřů den předtím, bylo tempo všelijaké, dnes hokejisté nabrali vyšší level. Góly v tomto osmifinále jsou ale zatím velkým problémem. Ani druhá třetina nenabídla žádný. Přitom Omsk vyhrál základní část KHL, vstřelil 176 branek, tady ale bušil marně do vrat. Za pět třetin zápolení a jedno prodloužení vstřelil jediný gól, hosté dva.

Ve druhé dvacetiminutovce vládli opět gólmani, Jágr si dvakrát promluvil s rozhodčími, jednou ho vzal i kolem ramen, s úsměvem si vyměňovali své názory, diváci se ale prvního pokoření gólmana nedočkali. Ale viděli náznak bitky, která se nakonec nerozproudila. Domácí Sjomin a hostující Polygalov přesto odešli na lavici hanby.

Jako přes šablonu sehrály oba týmy i třetí dějství. Šance ano, góly ne. Domácí mohli skórovat ve dvou přesilových hrách, opět nic. Trápení ohledně skóre pokračovalo. A to i při hře pět na čtyři, když byl faulován Petr Vampola, ten pocítil hokejku v obličeji tak, že zahodil hůl a okamžitě odjel na střídačku, po ošetření se vrátil do zápasu.

Ale to nejdůležitější. Za šedesát minut nepadl žádný gól, nastal čas prodloužení jako v utkání předešlém. Teď se radovali domácí, po 89 sekundách rozjásal fanoušky Dmitrij Sjomin. V ten moment spadl z favorita velký kámen úlevy.

Zápas osmifinále Kontinentální ligy
Omsk - Nižněkamsk 1:0 po prodloužení, stav série 1:1 Branka: 62. Sjomin (Averin)on-line
Ufa - Novosibirsk 3:1, stav série 2:0
Magnitogorsk - Chanty Mansijsk 1:2, stav série 1:1
Kazaň - Barys Astana 3:0, stav série 2:0.

Reklama

Související témata: