Hlavní obsah

Rachůnek byl vyhlášen nejlepším obráncem měsíce února v KHL

MOSKVA

Český hokejista Karel Rachůnek z Jaroslavle získal v Kontinentální lize ocenění pro nejlepšího obránce za měsíc únor. Nejproduktivnější zadák základní části si v hodnoceném období připsal v devíti zápasech osm bodů za šest branek a dvě asistence. Získal také tři kladné body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Rachůnek na srazu hokejové reprezentace

Článek

Jedenatřicetiletý loňský mistr světa z Německa, který posílil Lokomotiv loni v létě po působení v Dynamu Moskva, celkem nasbíral v základní části KHL v 50 utkáních 46 bodů za 11 gólů a 35 přihrávek. V sérii prvního kola play off s Dinamem Minsk, v které vede Jaroslavl 3:2 na zápasy, v pěti duelech vstřelil dva góly.

Rachůnek se stal třetím českým hokejistou, který byl v této sezóně oceněn za své výkony během celého měsíce. Za říjen byl zvolen nejlepším útočníkem Roman Červenka z Omsku a za leden triumfoval mezi brankáři šestačtyřicetiletý Dominik Hašek ze Spartaku Moskva.

Nejlepším gólmanem za únor byl vybrán Fin Petri Vehanen z Kazaně, útočníkem Alexandr Radulov z Ufy a nováčkem forvard Michail Stefanovič z Dinama Minsk.

Reklama