Hlavní obsah

Omsk převedl v Magnitogorsku velkolepý obrat. Gólem pomohl i Červenka

PRAHA/MAGNITOGORSK

Už museli zabrat, pokud se nechtěli dostat na pokraj vyřazení. Hokejisté Omsku se čtyřmi Čechy v sestavě se probrali až ve třetím utkání čtvrtfinále play-off KHL s Magnitogorskem. Dlouho to ale vypadalo, že po dvou domácích prohrách podlehnou Metallurgu i potřetí, jenže v závěrečné třetině nastartoval Avangard skvostný obrat, nastřílel čtyři branky a vyhrál 6:3. Důležitým gólem se na triumfu Omsku podílel i Roman Červenka, kterému přihrával Jaromír Jágr.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr z Omsku před brankou Magnitogorsku

Článek

Omsk coby vítěz základní části KHL začínal čtvrtfinále s Magnitogorskem na domácím ledě, v obou duelech ovšem vyšel naprázdno. A dlouho se zdálo, že v režii Metallurgu s reprezentačním kapitánem Tomášem Rolinkem v sestavě bude i třetí duel obou soupeřů. Domácí šli v první třetině do vedení 2:0, ve druhé části vedli 3:1, pak se ale zadrhli a naopak se probudil Avangard.

Těsně před druhou sirénou snížil Pivcakin a třetí dvacetiminutovku už hráči Omsku ovládli zcela, když hned čtyřikrát rozvlnili domácí síť. Na 3:3 srovnal Červenka, pro něhož to byla čtvrtá trefa v play-off, do vedení pak poslal Omsk Popov. Výsledek dvěma slepenými brankami pečetil Pěrežogin, na druhou mu přihrával bek Martin Škoula.

Opaření fanoušci Magnitogorsku opouštěli rozčarovaně hlediště ještě před koncem utkání. Přesto ale Omsk ještě zdaleka nemá vyhráno, v serii hrané na čtyři vítězné utkání prohrává 1:2, další zápas se hraje v úterý 15. března opět v Magnitogorsku.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2">Čtvrtfinále play-off Kontinentální hokejové ligy:</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Metallurg Magnitogorsk - Avangard Omsk 3:6 </strong></td><td><strong><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=11215" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a></strong></td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Branky: </strong>13. Klimenko, 18. Aaltonen, 33. Malenkich - 32. Kuljaš, 37. Pivcakin, <em><strong>49. Červenka</strong></em> (asistence <em><strong>Jágr</strong></em>), 53. Popov, 57. a 58. Pěrežogin (na druhý gól přihrával <em><strong>Škoula</strong></em>). Stav série: 2:1.<br/></td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Další zápas: </strong>Ufa - Kazaň 2:1 v prodl., stav série 3:0. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: