Hlavní obsah

Omsk pod palbou kritiky. Kdy konečně skóruje Jágr? ptají se v Rusku

V základní části udivovali hokejisté Avangardu Omsk svou lehkostí hry a Jaromír Jágr s Romanem Červenkou sbírali jeden kanadský bod za druhým. V play off Kontinentální ligy (KHL) ale jako by na jednoho z aspirantů na Gagarinův pohár někdo hodil deku. K postupu přes první kolo Omsk potřeboval plný počet sedmi zápasů a v dalším proti Magnitogorsku se z výhry radoval až ve třetím utkání.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Není divu, že výkony Omsku podrobují v Rusku kritice. "Metallurg nemá proti Omsku navrch ani tak v samotné hře, jako v psychice hráčů. A mohou za to trenéři Omsku, kteří neustále hýbou sestavou. Summanen mění složení řad už od začátku play off. A to neustále! Takový Semin hrál už snad v každém útoku!" kroutí hlavou někdejší olympiský vítěz Boris Majorov.

"Navíc hrají hodně špatně přesilovky, vždyť mají úspěšnost pouhých 9 procent. To je hodně málo na základní část a v play off je to pak o to bolestivější," dodal Majorov v komentáři pro ruskou televizi.

V Omsku zbili komentátora

Nespokojení jsou při hodnocení hry svých idolů i fanoušci Avangardu a ptají se, kdy konečně v tomhle play off skóruje Jágr? Největší hvězda celé soutěže se zatím v deseti zápasech vyřazovací části ani jednou neprosadila, v osobní statistice má jen pět asistencí. Na kontě má přitom 27 střel na branku, nejvíc v týmu po krajanovi Červenkovi. Frustraci fanoušků už poznal na vlastní kůži televizní komentátor Gennadij Sulimenko, kterého po druhém utkání zbili neznámí útočníci, když si dovolil říci, že po druhé domácí porážce Omsku už je série takřka rozhodnutá.

V dalších zápasech se tým bude muset obejít bez útočníka Antona Kurjanova, čtvrtý nejproduktivnější hráč klubu v základní části má zraněnou nohu a nehrál už třetí zápas v Magnitogorsku. Navíc mohl Omsk přijít i o dalšího útočníka Bondareva. Magnitogorsk pro něj požadoval trest za to, že hokejkou poranil oko Olega Kvaši, ale vedení KHL mu distanc nevystavilo.

Naposledy Omsk zachránil náhradní brankář

Omsk prohrává v sérii s Magnitogorskem 1:2 na zápasy a mohlo být i hůř, nebýt vzepětí týmu ve třetím utkání na ledě soupeře, které vyhrál 6:3. Hodně k tomu přispěl brankář Alexej Kuzněcov, který v zápase střídal dosavadní jedničku Rämöho a nepustil žádný gól. "Nebyla to pro mě jednoduchá situace. Ale kluci naštěstí rychle skórovali a nedávali soupeři moc příležitostí prosadit se v útoku," řekl gólman.

"Začali jsme si víc věřit a ta sebedůvěra v sebe sama rostla s každým vstřeleným gólem," vysvětlil Kuzněcov náhlý obrat Omsku, který v zápase prohrával o dvě branky. "Před zápasem jsme měli poradu týmu a řekli jsme si pár věcí. Ujasnili jsme si, jakou má kdo funkci na ledě, jak je třeba hrát týmově a další... Vítězství ukázalo, že to byl dobrý krok a snad se nám bude dařit lépe," dodal útočník Omsku Alexandr Perežogin.

Reklama

Související témata: