Hlavní obsah

Jágrův gól Omsku nepomohl. Magnitogorsk vydřel výhru a srovnal sérii

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Omsku neproměnili první mečbol a po porážce 1:2 v Magnitogorsku budou bojovat o postup do semifinále KHL na vlastním ledě v rozhodujícím sedmém utkání série. Domácím, kteří nastoupili bez zraněného kapitána mistrů světa Tomáše Rolinka, se podařilo srovnat dramatickou sérii na 3:3, když sobotní utkání rozhodl minutu před koncem Čistov. Nejlepší celek základní části z Omsku tak stejně jako v osmifinále proti Nižněkamsku, bude hrát rozhodující duel o postup před vlastními diváky.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr z Omsku před brankou Magnitogorsku

Článek

Po dvou vyčerpávajících zápasech, které se rozhodovaly v prodloužení, působili v první třetině hokejisté obou týmů vyčerpaným dojmem. Hra postrádala tempo a rušných momentů před brankami bylo velmi málo. Největší šance se urodila v závěru úvodní dvacetiminutovky po hrubé chybě Jaromíra Jágra.

Český veterán křížnou přihrávkou na útočné modré nechtěně namazal přímo na hůl Kajgorodova, který našlápl k sólovému nájezdu, jenže domácímu útočníkovi střela vůbec nesedla. Jágr, jemuž opět kvůli zranění chyběl parťák Roman Červenka, si musel hodně oddechnout, že jeho hrubka nebyla potrestaná.

Ve druhé třetině už byl k vidění svižnější hokej a diváci se také dočkali gólů. Po nepovedené přihrávce Omsku ve středním pásmu se k puku dostal Denis Chlystov, který si nabruslil od mantinelu před Rämöho a jeho tečovaná střela prošla mezi betony finského gólmana Omsku.

Magnitogorsk si ale užíval vedení jen krátce. Po zbytečném faulu byl vyloučen domácí Klimenko a při přesilové hře se ze svého typického místa na pravém kruhu trefil Jaromír Jágr a srovnal na 1:1. Pro Jágra to byla druhá čtvrtfinálová trefa za sebou.

Ve třetí třetině nedokázal dlouho ani jeden tým strhnout vítězství na svoji stranu. Když už se zdálo, že třetí zápas v sérii za sebou dospěje do prodloužení, přišel rozhodující úder domácích.

Když chyběla do vypršení normální hrací doby necelá minuta, dostal se puk po buly před brankou Omsku na modrou čáru k Aťjušovovi, který ještě vrátil Fjodorovovi a jeho ránu tečoval do branky Stanislav Čistov. Hostům už nepomohla ani závěrečná power play.

Čtvrtfinále play off Kontinentální ligy:
Magnitogorsk - Omsk 2:1on-line
Branky: 27. Chlystov (Čistov), 60. Čistov (Fjodorov, Aťušov) - 30. Jágr (Kuljaš)

Reklama

Související témata: