Hlavní obsah

Kouč Omsku chtěl zmlátit Jágra, píší ruská média

Nit tohoto příběhu se vine dále. Hokejisté Avangardu Omsk sice vypadli ve čtvrtfinále Kontinentální ligy a sezóna pro ně skončila, ale rej otázek okolo sibiřského mužstva neutuchá. Při posledním utkání pozici hlavní trenéra Raimo Summanena převzal Igor Nikitin. Proč? Existují dvě verze. První - že byl Fin vyhozen. Druhá - že byl zdravotně indisponován. Kde je pravda? Ruský server sovsport.ru přišel s variantou, že měl mít konflikt i s Jaromírem Jágrem.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

„Dokonce si vyšlápl po šestém utkání v Magnitogorsku na Jaromíra. Skákal kolem něj, chtěl se s ním prát, ale Jágr samozřejmě nechtěl, takže Raimo se neuklidnil a strhl nášivku s áčkem z dresu Kurjanova a řval: Jsi ho..., nejsi asistent,“ vypověděl prý neznámý zdroj z kabiny ruskému serveru sovsport.ru.

Jde o skutečnosti, nebo o výmysl či zkreslený příběh? Nebo je pravda uprostřed?  „Plánujeme prodloužení se Summanenem,“ citoval stejný ruský zdroj šéfa Avangardu Omsk Anatolije Bardina. Pak si vyberte.

„Nic o tom nevím. S Bardinem jsem mluvil ve středu a s Jaromírem o den dříve, ale takové věci jsme neřešili,“ řekl Sport.cz Jágrův agent Jaroslav Zídek.

Trenér Omsku Raimo Summanen (vlevo) a jeho asistent Igor Nikitin.foto: www.khl.ru

Celá zkazka začala poznávat svět pár minut po vypadnutí Avangardu Omsk s Metallurgem Magnitogorsk ve čtvrtfinále KHL. "Trenér se cítil špatně, ale není v ohrožení života. V blízké době ho čeká podrobné vyšetření ve Finsku. V souvislosti s touto situací byl urychleně jmenován vedením týmu asistent Igor Nikitin. I přes zdravotní problémy je Summanen hlavním trenérem Avangardu až do konce smlouvy," uvedl klub v oficiálním prohlášení, když se objevily první hlasy, že byl odejit.

"Byl opravdu před zápasem odvolán, více k tomu nemohu říci," citovaly ruské servery finskou televizi MTV3, které to sdělil brankář Omsku Karri Rämö po vyřazení s Magnitogorskem.

Někdy byl Summanen až hysterický 

Všichni hráči mají platné smlouvy do 30. dubna, nikdo tedy nic oficiálně neřekne. Ruský sovsport.ru má ale údajně od některých hráčů zákulisní informace. „Někdy byl Summanen až hysterický, bylo nám řečeno, že ve Finsku nemohl najít práci, je šílený,“ zmiňuje se zdroj.

Po třech měsících se vše mělo dostat až k prezidentovi, tím je Anatolij Bardin. “Buď my, nebo trenér, řekli jsme mu. Anatolij vždy stál za námi, zmírňoval stres. V nejtěžších chvílích byl skutečný šéf,“ řekl také hlas neznámého.

Jestli zůstane Summanen v Omsku v příští sezóně, vědí patrně jen dva. Tedy Bardin a právě finský trenér. Přitom v základní části si i Jágr kouče pochvaloval, tým udělal rekordních osmnáct výheř řadě a vyhrál základní část. „Myslím, že to je jeho konec. Slyšel jsem, že ráno odletěl do Finska. Navždy,“ citoval dále sovsport.ru muže z kabiny.

A pohled člověka, který se v ruském prostředí pohybuje, zná zdejší zvyklosti, charaktery lidí? „Něco jsem četl na ruských serverech, ale nebylo tam nic konkrétního. Více k tomu nemohu říct. Co se týče Jardy a smlouvy v Omsku, tak ta platí do 30. dubna. Potom jsem připraven jednat,“ dodal Zídek.

Reklama

Související témata: