Hlavní obsah

Říhův Atlant má na dosah finále KHL, gólem přispěl i Bulis

MOSKVA

Trenér Miloš Říha je s Atlantem Mytišči krok od finále Kontinentální hokejové ligy. Jeho svěřenci v neděli porazili i díky gólu Jana Bulise Jaroslavl 3:1 a vedou v semifinálové sérii nad týmem dalšího českého kouče Vladimíra Vůjtka 3:0 na zápasy. Rozhodnout se může už v úterý, kdy se bude hrát znovu v Mytiščích.

Foto: www.khl.ru

Jan Bulis (vlevo) na archivním snímku

Článek

Ve čtvrtfinále s Petrohradem vybojoval Atlant postup až v rozhodujícím sedmém duelu, ale sérií s Jaroslavlí zatím prochází jako nůž máslem a připsal si už šesté vítězství za sebou. Do třetího souboje s Lokomotivem dobře vstoupil zásluhou brzkého gólu Bulise, který v 5. minutě otevřel skóre v přesilovce. Český útočník dal gól ve druhém utkání za sebou, poté co předtím vyšel v devíti zápasech střelecky naprázdno.

Říhův tým pak zvýšil vedení až na 3:0 díky kurióznímu gólu, který si dal sám útočník Lokomotivu Gennadij Čurilov. Tomu se při signalizované přesilovce nepovedla přihrávka zpoza branky Atlantu na útočnou modrou a puk doklouzal do prázdné klece, kterou opustil brankář Dmitrij Kočněv, aby mohl naskočit šestý bruslař. Rozhodčí původně připsali branku gólmanovi Atlantu Konstantinu Barulinovi, protože se domnívali, že se dotknul puku jako poslední před Čurilovem, později však přisoudili gól obránci Iljovi Gorochovovi.

Branka Pavola Demitry z úvodu třetí třetiny po asistenci Josefa Vašíčka už pouze pokazila čisté konto Konstantinu Barulinovi. Hosté nepřidali další gól ani v závěrečné power play.

"Je to dobré, ale vítězství je ještě daleko. Poslední krok je vždy nejtěžší," řekl útočník Atlantu Jan Marek. Věří však, že pokud Atlant bude hrát jako dosud, má šanci vyhrát i čtvrté utkání. "Snažíme se držet euforii při zemi, aby mužstvo bylo v klidu a nemyslelo si, že vše už je za námi," uvedl trenér Říha.

"Když se Atlant dostane do vedení, tak se s ním už těžko hraje. Mají výborně propracovanou obranu," připustil jeho protějšek Vůjtek.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 3. zápas:
Atlant Mytišči - Jaroslavl 3:1 (Bulis 1+0 - Vašíček 0+1), stav série 3:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články