Hlavní obsah

Rolinek přihrál na vítězný gól a Magnitogorsk snížil v sérii s Ufou

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Magnitogorsku se dočkali ve finále Východní konference Kontinentální ligy (KHL) první výhry nad Ufou a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Výhru 2:1 na domácím ledě zařídil český útočník Tomáš Rolinek, po jehož přihrávce vstřelil Pavel Zdunov vítězný gól v prodloužení. Čtvrté utkání série se bude hrát ve středu opět v Magnitogorsku.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek v dresu Magnitogorsku

Článek

V desáté minutě vypálil z levého kruhu domácí Chlystov a už zvedal ruce nad hlavu, jenže jeho rána spadla do branky až poté, co rozhodčí odpískali postavení mimo hru. V dalším průběhu Magnitogorsk podržel brankář Gelašvili, jehož prověřili hlavně Kozlov a Radulov.

I díky jeho zákrokům se mohli z prvního gólu radovat domácí, když se v 24. minutě prosadil Kajgorodov. Už za necelé dvě minuty ale bylo srovnáno. Viktor Kozlov napřáhl za modrou čárou a Gelašvili jeho projektil přes své obránce pořádně neviděl. V polovině zápasu putoval na trestnou lavici za zdržování Kutějkin, ale Ufu podržel brankář Ersberg výtečným zákrokem při střele Čistova.

Ve třetí třetině měli více šancí hosté, ale Gelašvili si poradil s nájezdem Kozlova a vytáhl se i proti šanci Radulova. Nilsson zase v dobré příležitosti před brankou nepochopitelně zvolil přihrávku. V prodloužení se tak nakonec radoval Magnitogorsk - Rolinek přihrál od zadního mantinelu Zdunovovi, který vstřelil vítězný gól.

Semifinále play off Kontinentální ligy:
Metallurg Magnitogorsk - Salavat Julajev Ufa 2:1 v prodloužení
Branky: 24. Kajgorodov, 63. Zdunov (Rolinek) - 26. Vi. Kozlov.
Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: