Hlavní obsah

Lev Poprad se má v příštím týdnu stát oficiálně novým klubem KHL

MOSKVA

Slovenský klub Lev Poprad se podle vyjádření prezidenta soutěže Alexandra Medveděva stane v příštím týdnu oficiálně účastníkem KHL. Vedení soutěže již čeká pouze na poslední dokumenty a po jejich předložení by již nemělo nic bránit v cestě tomu, aby HC Lev v příští sezóně načal své působení v lize.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Popradská hala má kapacitu 4800 míst

Článek

"Čekáme už jen na pár dokumentů a na příští týden se již připravuje tisková konference," uvedl Medveděv pro agenturu RIA Novosti.

Přestože ještě před pár dny Medveděv tvrdil, že blízko ke vstupu do soutěže mají i další týmy, především finské Blues Espoo a italský Milán, měl by být popradský klub nakonec jediným přijatým nováčkem. "Poprad bude jediným týmem, který soutěž v nové sezóně rozšíří," potvrdil Medveděv.

Milánští se však údajně své vize nevzdávají. "Jednání se zástupci Milána se účastní i představitelé fotbalového klubu, s nimiž probíráme marketingové záležitosti. V Miláně chtějí hokej dělat na vysoké úrovni a kandidátem na post trenéra je dokonce někdo dobře známý z naší soutěže," prozradil Medveděv.

Druhý běloruský tým zatím nepřibude

Patrně se zatím odkládá i vstup dalšího běloruského zástupce po Dinamu Minsk, které vede český kouč Marek Sýkora. "Kolegové z Běloruska se na nás obrátili, jenže dokumenty jsme žádné nedostali, což naznačuje, že nepočítají se vstupem do ligy od příští sezóny. Zájem klubu z Bobrujsku ale čekáme na tu sezónu další," uvedl Medveděv.

Poprad chtěl do KHL již loni v létě. V červenci zahájilo na Slovensku přípravu 22 hokejistů pod vedením českých trenérů Miloslava Hořavy a Radima Rulíka, ale rada ředitelů KHL krátce nato kvůli průtahům ze strany slovenského svazu působení týmu v soutěži zamítla.

Klub, který měl mít údajně rozpočet asi 325 miliónů korun, chtěl původně hrát v Hradci Králové, ale nedostal souhlas od Českého svazu ledního hokeje. Následně HC Lev přesunul své aktivity na Slovensko.

Jedním z hlavních problémů v Česku i na Slovensku byl fakt, že klub nebyl členem žádné národní hokejové federace. Členem Slovenského svazu ledního hokeje se Lev stal až v říjnu. KHL se tak v této sezóně hrála s 23 mužstvy.

Reklama

Související témata: