Hlavní obsah

S Růžičkou až na Sibiř. Když Láďa odejde, jdu s ním, říká jeho asistent

Libor KalousSport.cz

Užívá si dovolené, ale přitom čeká i na jeden telefonát. Až se objeví na displeji jméno Vladimíra Růžičky, bude jeho asistent ve Slavii Jiří Čelanský mít před sebou dvě možnosti. Avangard Omsk padá, zůstáváme v Edenu - či varianta druhá: Beru Avangard Omsk, jdeme do toho spolu. Během pár dní může mít sibiřský a slávistický klub nové trenéry. „Zatím se Láďa nerozhodl, ale jsme domluvení, že pokud on odejde, tak já také,“ potvrdil Čelanský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenéři hokejistů Slavie Vladimír Růžička (vlevo) a asistent Jiří Čelanský (uprostřed)

Článek

Rodák z Havlíčkova Brodu poznal trenérskou práci od přípravky až po první tým. Hráče vedl i v Rusku, kde působil v druhé nejvyšší soutěži. Ve Slavii působil u dorostu, ale dva roky je už pravou rukou Vladimíra Růžičky. Teď mají možnost společně odejít na Sibiř, kde v minulé sezóně hráli Jaromír Jágr, Roman Červenka, Martin Škoula a Petr Vampola.

"Pokud by tato nabídka dopadla, tak by samozřejmě šlo o velkou výzvu. Kontinentální liga je nejlepší soutěž v Evropě, jde o druhou nejlepší ligu po NHL. Ale tohle není o mně, ale o Láďovi. Jak jsem řekl, když půjde on, tak já půjdu také,“ opakuje Čelanský, který vystudoval FTVS.

Osobní život v Rusku je úplně jinde 

Sám několik měsíců trénoval v ruském Orenburgu. „Co jsem měl možnost poznat, tak osobní život tam je úplně někde jinde, ale co se týče sportu, tak pro trenéra je zde hodně příležitostí a podmínky, které si můžete jen přát," přiznává kouč, který má po hokejové stránce z Ruska pozitivní zkušenosti. "Tam bylo ve druhé lize padesát hráčů, kteří to prostě uměli a chtěli hrát,“ vzpomíná Čelanský, který byl překvapený, když si ho Růžička před dvěma lety vytáhl od dorostu k prvnímu týmu.

„O tento post určitě mělo zájem více trenérů. Neskrývám, že jsem se na tuto práci strašně těšil a jsem rád,“ řekl před dvěma lety.

Nyní se může Čelanský posunout dále. A opět s Růžičkou. Tedy pokud se bývalý reprezentační trenér rozhodne lukrativní nabídku přijmout. Ten to řeší i s manželkou. Čelanský má toto už vyřešené. „Přítelkyně s tím je smířená, uvidíme, jak by to dopadlo. Pokud bych tam šel a bylo vše v pořádku, vím, jaký život v Rusku je, tak budu rád, když tam bude se mnou.“ Teď je to na Růžičkovi...

Reklama

Související témata: