Hlavní obsah

Říhův Atlant podruhé padl ve finále KHL s Ufou

PRAHA/UFA

Druhé dějství napsalo v neděli finále play off Kontinentální hokejové ligy (KHL) ročníku 2010/11. A stejně jako v pátek se z vítězství radovali hráči týmu Salavat Julajev Ufa, když na domácím ledě porazili Atlant Mytišči vedený českým koučem Milošem Říhou 3:1 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Další zápas o zisk Gagarinova poháru je na programu v úterý.

Foto: www.khl.ru

Hráč Atlantu Petrov v brankovišti Ufy s brankářem Ersbergem a obráncem Kondratěvem

Článek

Domácí si hned v úvodu vypracovali velké brankové příležitosti při šancích Zinovjeva a Grigorenka, ale do vedení se dostal Atlant. Bulis našel v přečíslení rozjetého Jana Marka, který mířil přesně. Český útočník mohl ještě zvýšit náskok při dvou přesilových hrách v závěru první třetiny, ale brankář Ersberg byl pokaždé včas na svém místě.

Ufa otočila skóre ve druhé herní části a stačily ji k tomu dvě minuty a útočník Igor Grigorenko. Ten nejprve vyrovnal v přesilovce  a vzápětí dopravil za záda brankáře Barulina puk odražený od zadního mantinelu. Nedisciplinovanost se pak Atlantu vymstila i na konci druhé třetiny, kdy na 3:1 zvýšil Zinovjev.

Další šanci zvýšit skóre neproměnil Klepiš, když jej před poloprázdnou brankou připravili o puk obránci Atlantu. Úspěšný nebyl při svém sólu ani Radulov, trefu Kozlova zase rozhodčí neuznali pro předchozí signalizované vyloučení. Hosté se k opravdovým šancím dostávali jen výjimečně a když, tak úspěšně zasáhl Ersberg.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy:
Salavat Julajev Ufa - Atlant Mytišči 3:1on-line
Branky: 27. a 29. Grigorenko, 38. Zinovjev - 9. Marek (Bulis).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články