Hlavní obsah

Říha se může stát Sýkorovým nástupcem na střídačce Petrohradu

PETROHRAD

Trenér Miloš Říha by se mohl v Kontinentální hokejové lize přesunout na střídačku Petrohradu. Kouč, který letos postoupil s Atlantem Mytišči do finále play off, je podle prezidenta bohatého klubu a šéfa soutěže Alexandra Medveděva jedním ze čtyř kandidátů.

Foto: www.khl.ru

Trenér Miloš Říha

Článek

Dalšími adepty na post trenéra Petrohradu, který v tomto ročníku vedl Václav Sýkora, jsou Fjodor Kanarejkin a Kanaďané Ken Hitchcock a Craig McTavish. Rozhodnutí má padnout do konce dubna.

Říha uvedl, že o zájmu Petrohradu dosud neslyšel. Navíc dnes podle svých slov dostal nabídku prodloužit smlouvu s Atlantem, který v sobotu podlehl v pátém finále Ufě a prohrál sérii 1:4. Vzal si prý týden na rozmyšlenou.

"Včera jsme se viděli s Alexandrem Medveděvem po zápase, kdy nám přišel pogratulovat ke stříbrným medailím, ale o tomhle mi nic neříkal," citovala Říhu ruská média. "A kolikátý jsem na tom seznamu? Třetí? Raději bych byl první," žertoval bývalý trenér Sparty či Pardubic, který po konci sezony vyrazil domů.

V Rusku působí nepřetržitě od roku 2007. Tehdy převzal Spartak Moskva, který ho propustil loni v říjnu. Už v sezoně 2005/06 vedl Chimik Voskresensk, který se později přejmenoval na Atlant.

Reklama

Související témata: