Hlavní obsah

Hokejový trenér Říha vystřídal Sýkoru v Petrohradu

Hokejový trenér Miloš Říha povede v Kontinentální lize SKA Petrohrad. Dosavadní kouč Mytišči vystřídá v petrohradském klubu českého kolegu Václava Sýkoru, jenž byl po vyřazení ve vzájemném čtvrtfinále odvolán. V ruské soutěži tak dvaapadesátiletý Říha bude působit pátou sezonu bez přestávky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

Říha letos dovedl průměrné Mytišči až do finále KHL a dostal šanci na další pokračování, ale s podmínkami nebyl spokojený. Zvažoval proto nabídky mistrovské Ufy a také ambiciózního Petrohradu, který pod Sýkorovým vedením vypadl už ve čtvrtfinále play-off.

"Smlouva ještě není podepsána, ale už jsme si s vedením klubu dali slovo, což já považuju za dohodu," řekl Říha ruským médiím s tím, že kontrakt bude na dva roky s roční opcí. Prozradil také, že jeho asistentem bude bývalý sparťan Andrej Potajčuk. "Už jsme začali pracovat. Mám představu o hráčích, které bych rád v týmu viděl, ale to ještě musím projednat s klubovým vedením," dodal.

V uplynulé sezoně v Petrohradu působili i tři čeští hokejisté - útočníci Petr Čajánek s Petrem Průchou a brankář Jakub Štěpánek. Ten má jako jediný z nich v ruském klubu ještě platný kontrakt.

Říha působí v Rusku nepřetržitě od roku 2007. Tehdy převzal Spartak Moskva, který ho propustil loni v říjnu. Už v sezoně 2005/06 vedl Chimik Voskresensk, který se později přejmenoval na Atlant. V české extralize získal dvakrát stříbrné medaile s Pardubicemi a vedl i Karlovy Vary. Se Slovanem Bratislava triumfoval dvakrát ve slovenské extralize.

Reklama