Hlavní obsah

Medveděv na sto procent počítá s účastí HC Lev v KHL

Prezident KHL Alexandr Medveděv na sto procent počítá s účastí popradského klubu HC Lev v Kontinentální lize v nadcházející sezoně. Ve vyjádření pro ruská média šéf soutěže navíc prohlásil, že od dalšího ročníku by potom mohly KHL doplnit ještě Slovan Bratislava a Milán.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadión v Popradu, kde by měl hrát zápasy KHL HC Lev.

Článek

Zástupci vedení KHL nyní absolvovali v Popradu další dvoudenní inspekční cestu, která předchází schválení účasti klubu v nadcházejícím ročníku. Ligu na Slovensku zastupovali čtyři členové vedení v čele s viceprezidentem Vladimirem Šalajevem a organizačním ředitelem Dmitrijem Kurbatovem. Delegaci, která se zaměřila na důkladnou prohlídku technického zázemí haly v Popradu, ale i infrastruktury ve městě, přijal i primátor Popradu Anton Danko.

"Celá dvoudenní návštěva zástupců KHL byla věcná a profesionální, proběhla v odborné a pohodové atmosféře. Vedení KHL bere všechny souvislosti se sportovní stránkou velmi vážně, ať už se jedná o další technické vylepšení arény, marketingové záležitosti nebo servis pro diváky," řekl oficiálním stránkám klubu ředitel komunikace HC Lev Zdeněk Šesták. "Klub chce klást důraz na komfort a bezpečnost diváků a také na odpovídající zázemí pro novináře či televizní štáby v této aréně."

Loni KHL nevyšla

Poprad chtěl vstoupit do KHL již loni v létě, poté co zkrachoval původní projekt HC Lev v Hradci Králové. V červenci zahájilo na Slovensku přípravu 22 hokejistů pod vedením českých trenérů Miloslava Hořavy a Radima Rulíka, ale rada ředitelů KHL krátce nato kvůli průtahům ze strany slovenského svazu působení týmu v soutěži zamítla.

Jedním z hlavních problémů v Česku i na Slovensku byl fakt, že klub nebyl členem žádné národní hokejové federace. Členem Slovenského svazu ledního hokeje se Lev stal až v říjnu. KHL se tak v této sezoně hrála s 23 mužstvy. Teď by už nemělo účasti klubu nic bránit.

"Klub HC Lev předložil vedení KHL všechny dokumenty a absolvoval s nimi prohlídku arény a infrastruktury regionu. KHL na Slovensku určitě pomůže rozvoji místního hokeje, nabídne nové, nejen sportovní příležitosti a zvýší prestiž celého regionu. Už jen množství zpráv o Popradu v zahraničním tisku pomohlo zviditelnění města a Tater," dodal Šesták.

Reklama

Související témata: