Hlavní obsah

Je to pro mě nová výzva, řekl Bulis k přesunu do Čeljabinsku

Za novou výzvu označil český hokejový útočník Jan Bulis svůj přesun z Atlantu Mytišči do Traktoru Čeljabinsk, kde podepsal smlouvu na nadcházející sezonu. Na svou druhou štaci v KHL se třiatřicetiletý hráč s bohatými zkušenostmi z NHL těší.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejový útočník Jan Bulis

Článek

"Je to pro mě nová výzva. V Atlantu jsem odehrál čtyři sezony a přišel čas na změnu. Vedení Čeljabinsku jednalo rychle a předložilo dobrou nabídku," řekl pardubický odchovanec serveru SportovniNoviny.cz.

Traktor si v minulé sezoně nedokázal proklestit cestu do vyřazovacích bojů, zatímco Bulis s Atlantem došel až do finále play off, kde se nakonec radoval soupeř z Ufy.

I proto se vedení Čeljabinsku snaží tým posílit - získalo kanadského brankáře Michaela Garnetta z moskevského Dynama, z Ufy přišel obránce Alexandr Rjazancev a z Magnitogorsku finský útočník Petri Kontiola.

"Tým vypadá slušně. Mluvil jsem s koučem Bělousovem. Vedení klubu chce v následující sezoně postoupit do play off a podle toho, jak tým posiluje, by to měl být splnitelný cíl," uvedl Bulis.

Bronzový medailista z olympijských her v Turíně, který v roce 2006 získal i stříbrnou medaili na mistrovství světa, odehrál v Atlantu čtyři sezony. Ve 190 zápasech nasbíral 137 kanadských bodů (65+72). Dalších 33 zápasů a 13 bodů (5+8) přidal v play off.

Reklama

Související témata: