Hlavní obsah

Hokejový útočník Marek zůstává v KHL, jde na rok do Jaroslavle

JAROSLAVL

Český hokejový útočník Jan Marek bude působit v KHL v Jaroslavli. Dosavadní hráč Atlantu Mytišči podepsal s Lokomotivem roční smlouvu. Jednatřicetiletého loňského mistra světa lákala k návratu pražská Sparta, ale Marek dal přednost dalšímu angažmá v Rusku, kde hraje od roku 2006.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Marek na srazu hokejové reprezentace

Článek

"O Honzu měla skutečně velký zájem Sparta, ale všechny ostatní možnosti již padly s podpisem smlouvy. Honzu to sice domů hodně lákalo, ale přece jen je v té kariéře pořád na vrcholu sil, takže se rozhodl, že ještě alespoň ten další rok zůstane v Rusku," řekl ČTK hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnost Sport Invest.

Místo Atlantu Mytišči, kde s ním panovala velká spokojenost, však nakonec padla volba na ambiciózní Jaroslavl. "V Atlantu tvrdili, že hned po play-off začnou vést jednání, ale když se nevědělo, kdo tam bude dělat trenéra, tak ta jednání odložili na později a mezitím se ozvala Jaroslavl," popsal Spálenka vývoj událostí.

Smlouvu podepsal v den volna

Vedení Lokomotivu neponechalo nic náhodě a vyhlídnutou posilu si jelo smluvně pojistit přímo do dějiště světového šampionátu. Úterní volný den v Bratislavě využil Marek vedle přípravy na čtvrtfinále s USA i k podpisu kontraktu. "Za Honzou byl osobně pan Lukin a probrali spolu vše ohledně možností jeho působení v klubu i zázemí pro osobní život," přiblížil Spálenka návštěvu generálního manažera Jaroslavle Jurije Lukina.

Jednou z klíčových věcí při Markově rozhodování o budoucnosti byla prý i vidina, s jakými spoluhráči by se měl objevit v jedné útočné formaci. "Ta představa první lajny ve složení Marek - Vašíček - Demitra ho opravdu hodně láká," připustil Spálenka.

Produktivní útočník po čtyřletém působení v Magnitogorsku odešel před uplynulou sezonou do CSKA Moskva. Na konci ledna zamířil do Atlantu Mytišči, s kterým došel až do finále bojů o Gagarinův pohár. V uplynulé sezoně si připsal v základní části KHL v 51 zápasech 40 bodů za 16 branek a 24 asistencí. V play off zaznamenal ve 20 utkáních 16 bodů za sedm gólů a devět přihrávek. Byl vyhlášen nejlepším útočníkem prohrané finálové série s Ufou.

Reklama

Související témata: