Hlavní obsah

Hašek, pán v šestačtyřiceti letech, který stále udivuje. Snad námět pro Hollywood

Libor KalousSport.cz

A zvolal: Za rok se vrátím! Může být. Platí to ale i u hokejového brankáře Dominika Haška, kterému bude v tu dobu sedmačtyřicet let? Po roční pauze chce opět naskočit do velkého hokeje. V takovém věku, po takovém herním výpadku. Dvojnásobný držitel Stanley Cupu třikrát skončil a vrátil se. Nyní přichází čtvrtá pomlka. „Věděl jsem o tom, chápu ho, respektuji a věřím mu,“ shrnul Haškův krok jeho osobní trenér Josef Bruk.

Foto: www.khl.ru

Bude Dominik Hašek v příští sezóně pokračovat v KHL?

Článek

Dominátor, to je příběh, který zaujme. Je každopádně zajímavý a překvapivý. Jeho kariéra začala stoupat v roce 1982, bylo mu šestnáct let. Po třiceti letech stále nechce skončit. Snad se tu nabízí i námět pro Hollywood.

„Má na to právo, něco dokázal. Fyzicky je na tom dobře, nevypadá na pána v šestačtyřiceti letech. On má kondici, mladí brankáři mu nestačí, k tomu má zkušenosti,“ nemá obavy z návratu Bruk, který připomíná žokeje Josefa Váňu, jenž loni vyhrál posedmé Velkou pardubickou.

"A bylo mu sedmapadesát let. Když chtěl jet, tak si někteří přáli, aby dostal na zadek. A jak to dopadlo? Sednul na koně a vyhrál."

Dominik Hašek (vpravo) se svým trenérem Josefem Brukem foto: ČTK/Stanislav Peška

Hašek odchytal minulou sezónu v Kontinentální lize, byl součástí Spartaku Moskva. Poté čekal na nabídky, ale nic konkrétního se neurodilo. Přichází tedy pauza a chystá se návrat po roce! Bude o něj zájem? Bude o rok starší, rok mimo dění...

„Viděli jsme už několikrát, že se vrátil, je schopen to zopakovat. Do NHL už ne, ale do KHL to je možný,“ myslí si gólman Marek Schwarz, kterému je pětadvacet. „V jeho letech já už budu mít kariéru dávno za sebou,“ směje se.

„Když jsem to slyšel, tak jsem se zasmál. Hašan je v tomhle blázen, u něj nikdy nevíte. Fyzicky byl vždycky dobře připravený. Když se vracel do extraligy, tak vychytal titul v Pardubicích. Nyní čekal na kvalitní nabídku, nepřišla. Teď ji bude chtít po roční pauze. Necháme se překvapit, ale já osobně tomu moc nevěřím,“ říká dvaatřicetiletý gólman Marek Pinc.

Dominik Hašek by se mohl už ohlížet za svoji kariérou, přesto kouká stále vpřed.foto: www.khl.ru

A co šestadvacetiletý Tomáš Pöppelre, který s Haškem i trénoval? „On se dokáže připravit, to nebude problém. Jak to bude s angažmá, to je těžké říct. Na extraligu by měl stoprocentně, ruskou ligu nedokážu posoudit. Ale i přesto je neuvěřitelný, jak maká, jak se dokáže připravit. Na to říkám klobouk dolů.“

Na začátku příštího roku se má Hašek rozhodnout, co bude dál. Do té doby může přemýšlet, relaxovat, a odpočívat. A také cestovat.

„Jediné, na čem jsme se neshodli, jsou auta. On chce jezdit okruhy, rallye, ale to on nikdy nejezdil. V tomhle jediným jsem s ním nesouhlasil. Mám o něj strach, nechci o tom ani slyšet. Jak vedle něj budou mladí dravci, kteří ho předjedou, tak on si to nenechá líbit a bude jim to chtít vrátit. Ať si jezdí na lyžích. Tam sjede kopec, změří mu to, a pak už ho na kopec nepustí,“ hartusí Bruk. A Hašek? Udělá si, co on bude chtít. Stáčí se ohlédnout za jeho kariérou.

Reklama