Hlavní obsah

Jágr nechce velký plat, jeho cena je stabilní, pověděl manažer Petrohradu Kasatonov

PRAHA

Na první pohled žádné nové informace, ale mrtvo není. Námluvy okolo Jaromíra Jágra a smlouvy v SKA Petrohrad mají svůj vývoj. Výsledek je ale zatím neznámý, vše pokračuje v zákulisí, za oponou. A tyto informace nejsou pro veřejnost. „Žádný progres, jednání probíhají. Nemohu říci, jestli bude jasno do pátku nebo do čtrnácti dnů,“ řekl ve středu Sport.cz Jágrův agent Jaroslav Zídek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kde bude Jaromír Jágr hrát? To je otázka.

Článek

Rozhodnutí závisí na více ukazatelích. Základem je kvalitní mužstvo, které má nejvyšší ambice, což v případě Petrohradu platí, poté snesitelnější vzdálenost do Česka. Což ve srovnání s Avangardem Omsk, kde Jágr v minulé sezóně hrál, také vyhovuje. Své mohou napovědět i finance. Spekuluje se o částce 4,5 miliónů dolarů, což je v přepočtu 77 miliónů korun.

„Jágr nevyžaduje velký plat po mistrovství světa, kde byl vyhlášen nejlepším útočníkem, jeho cena je stabilní,“ citoval Sovetskij sport Alexeje Kasatonova, generálního manažera Petrohradu.

Podle Zídka bude jasno, až se Jágr vrátí do Kladna. Nyní je v Paříži, kde sleduje tenis na Roland Garros. „On se potom rozhodne, s kým a kdy podepíše smlouvu,“ řekl Zídek pro Sovetskij sport.

Fanoušci Avangardu Omsk by byli rádi, kdyby Jágr zůstal, dočkají se?foto: www.hawk.ru

Jisté je, že zájem o devětatřicetiletého útočníka je. „Setkali jsme se s Jaromírem během mistrovství světa. Dobře jsme si popovídali. Řekl jsem mu, že bych měl zájem s ním v Petrohradu spolupracovat. Chceme, aby byl v týmu. Do konce týdne se musí rozhodnout, co chce,“ vyjádřil se pro Sport-express trenér Miloš Říha.

Možná zbývají hodiny do rozhodnutí, možná dny, týdny. Ví to jediný člověk. A tím je samotný hráč. Až on si vše vyřeší, tak bude hotovo. Do té doby půjde jen o spekulace.

„Nemám v plánu se setkat s Jágrem. Ale všechno může být vyřešeno v jeden den. Nemohu zveřejnit všechny detaily, ale pracujeme na tom. On je slavný útočník, lídr na ledě i v šatně, je to muž ve výborném stavu. Plus máme českého trenéra Říhu, ale ještě důležitější je, že Jágr je přizpůsobený na KHL,“ pověděl také Kasatonov.

Reklama