Hlavní obsah

Kádr týmu HC Lev mají tvořit převážně Češi a Slováci

Hokejisty převážně z Česka a Slovenska, ale také z Kanady, Švédska a možná i Ruska má mít ve svém kádru jako hlavní trenér Čech Radim Rulík v týmu HC Lev Poprad, který vstoupí jako nováček do nadcházejícího ročníku Kontinentální ligy. Klub zatím složení realizačního týmu i hráčského kádru tají, ale pro deník Sovětskij sport ho takto popsal předseda sportovně-disciplinární komise KHL Gennadij Veličkin.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadión v Popradu

Článek

S vedením HC Lev měl v pátek jednání předcházející dnešnímu draftu KHL. "Měli jsme setkání s Radimem Rulíkem a manažery jeho týmu. Trenér nám představil složení týmu. Konkrétní jména nebude říkat, protože se musejí kontrakty dotáhnout a podepsat. Ale budou to především Češi a Slováci. Z cizinců Kanaďané, Švédové... Mohou se tam objevit i někteří Rusové," prohlásil Veličkin.

Klub se zatím ke složení realizačního týmu a kádru nevyjadřuje. Podobné to bylo loni, kdy se Poprad snažil do KHL dostat, zahájil i letní přípravu a jména trenérů a hráčů tajil ještě v době jejího začátku. Loni přijetí klubu do KHL ztroskotalo, tentokrát už byl 9. května oficiálně přijat do soutěže.

Veličkin se nebojí, že by kádr nebyl silný

Veličkin se neobává, že by kádr HC Lev nebyl pro KHL dostatečně silný. "Někteří hráči reprezentovali Česko a Slovensko na mistrovství světa v Bratislavě. Takže to bude takový československý národní tým v naší lize," tvrdil Veličkin, který mluví o Rulíkovi na postu kouče jako o hotové věci. O tom se delší dobu spekuluje, ale oficiálně to nikdo nepotvrdil.

Loni v létě vedl Rulík při krátkém soustředění tým s Miloslavem Hořavou, s kterým v průběhu sezony přijal angažmá ve Spartě. Tam oba po sezoně skončili, Hořava ale už neměl v plánu jít do HC Lev znovu. "Jeho (Rulíkovi) asistenti jsou ze Slovenska a jeden také z Ruska. Klub má také generálního ředitele a manažera," dodal Veličkin.

V dnešním draftu juniorů, na které má pak klub při jejich odchodu do KHL právo, si HC Lev vybral celkem sedm jmen. Na 26. místě v druhém kole sáhl při své první volbě po slovenském útočníkovi Marku Tvrdoňovi, který hraje zámořskou juniorskou WHL za Vancouver Giants. Pak bral ruské juniory Ivana Petrakova, Antona Ivanjuženkova a Nikitu Špakova, Alexeje Bereglazova, Vladlena Zacharova a na 109. pozici si zajistil práva na dvacetiletého českého beka Jakuba Jeřábka z Plzně.

Mezi 134 hráči vybranými v letošním draftu KHL byl vedle Jeřábka už jen jediný český hokejista. Na 126. místě si zvolil Čerepovec osmnáctiletého útočníka Daniela Přibyla ze Sparty.

Reklama