Hlavní obsah

Arťuchin odvolal box v Rize. Zdraví má přednost, navíc měl problém s vízem

PRAHA

Boxerské představení v podobě hokejisty Jevgenije Arťuchina se ve čtvrtek v Rize konat nebude. Jeho zdravotní stav po mistrovství světa mu to nedovolí, stále není stoprocentní. K tomu měl 116kilový Rus po příletu problémy s vízem, když přistál v Lotyšsku. Očekávaný vstup do ringu se tedy nekoná.

Foto: Jan Koller, ČTK

Ruský útočník Jevgenij Arťuchin

Článek

Arťuchin by rád s ostatními hokejisty vkročil mezi provazy, ale zdraví je pro útočníka SKA Petrohrad důležitější. Boxerského galavečera se naopak účastní například Ronald Petrovický ze Slovenska.

„Jsem hokejista, ne boxer. Během sezóny se mi nakupily zdravotní problémy, do příštího ročníku chci jít dokonale připravený, takže nechci ohrozit své zdraví. I díky svým problémům nejsem dostatečně připraven,“ vysvětlil pro SportExpress Arťuchin, který přesto do Rigy přicestoval.

„Přijel jsem oficiálně říct, že nemohu boxovat, samozřejmě se chci i na samotnou soutěž podívat,“ pověděl téměř dvoumetrový forvard, který je nyní v Lotyšsku jako turista.

Vízum vyřešilo vedení Dinama Riga 

Nesrovnalosti s vízem ruského hokejisty vyřešilo vedení lotyšského klubu Dinama Riga. I přesto se ruský kolos na bruslích stejně do ringu nechystá, a to už kvůli zmíněnému zdravotnímu stavu. Přitom se Arťuchin na turnaj pečlivě a pravidelně připravoval.

„Pracoval jsem v tělocvičně s trenérem hodinu a půl denně,“ řekl Sportsdaily.ru Arťuchin, který sám sebe hodnotí jako klidného, spravedlivého a rozumného, který si rád pospí. To je ten, který při světovém šampionátu na Slovensku zboural Milana Michálka a Karla Rachůnka. Ten mu to ale v boji o bronz vrátil, když po jeho hitu Rus rozbil plexisklo.

Reklama

Související témata: