Hlavní obsah

Vyslanci z Petrohradu a Omsku jsou v Praze. Oba kluby z KHL chtějí Jágra

Libor KalousSport.cz

Hotovo stále není, jednání dále pokračují. Patrně žádná NHL, Kladno, ale do Prahy si přijeli popovídat s Jaromírem Jágrem zástupci z SKA Petrohrad a Avangardu Omsk, kde český hokejista minulé tři sezóny v Kontinentální lize hrál. „Jsou tu zástupci obou klubů, jednání pokračují a postupují, nic není ale ještě dohodnuté,“ řekl v pátek odpoledne Sport.cz Jágrův agent Jaroslav Zídek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kam zavítá Jaromír Jágr? To je otázka.

Článek

Kladenský odchovanec se sešel dnes s vlivným zástupcem Petrohradu Alexanderem Medveděvem. Konečný verdikt ale nepadl. „Jarda má dost času a nechce spěchat. Nemohu nyní říci, jestli se rozhodně do týdne nebo čtrnácti dnů,“ pověděl Zídek.

Jednání a spekulace se kolem českého útočníka objevily hned po vyřazení Omsku ve čtvrtfinále v play-off s Magnitogorskem koncem března. Nejčastěji se hovořilo v poslední době o dvou silných hráčích - právě Petrohradu a Omsku. Jejich vyslanci přijeli nyní za Jágrem domů.

„Máme zájem o Jágra, ale chápeme jeho pozici. Měl dlouhou sezónu, potřebuje si odpočinout a přemýšlet, ale každý den se může stát cokoli,“ řekl pro sovsport.ru ve čtvrtek Alexej Kasatonov, generální manažer Petrohradu.

„Udržet ho bude velmi těžké. Na šampionátu každý viděl jeho výkony. Stále doufám, že zůstane," nechal se slyšet zase šéf ze Sibiře Anatolij Bardin.

Jaromír Jágr v reprezentačím dresu. Kam se vydá na klubové scéně?foto: Právo/Jan Handrejch

Poslední tři sezóny dvojnásobný držitel Stanley Cupu odehrál v Omsku. Stal se ikonou a postavou, která měla respekt a vliv na dění v klubu. Přesto nyní může odejít. Jágr je lanařen do klubu s většími ambicemi a města, které bude mnohem blíže Česku, což při vedení kladenského hokeje by jistě byla výhoda. Pokud bude chtít Jágr přiletět, nebude mu to trvat ani dvě a půl hodiny. „Musím vyvrátit informaci ze čtvrtka, že je hotovo,“ dodal za závěr Zídek.

Devětatřicetiletý Jágr odehrál za Avangard za tři uplynulé ročníky KHL 155 utkání v základní části, vstřelil 66 gólů a na 79 přihrál. V play-off s týmem sehrál 26 utkání - 7 gólů plus 13 asistencí. Nyní je ve hře, že opustí chladnou Sibiř a vymění ji za město založené Petrem Velikým. Bude tomu opravdu tak?

Reklama