Hlavní obsah

Jágrův agent Zídek se brání nařčení, že nemá licenci pro KHL

PRAHA

Problém, nebo nedorozumění? Jaroslav Zídek, který zastupuje v Kontinentální hokejové lize Jaromíra Jágra, nemá údajně licenci pro agenta KHL. Není zaregistrován v Asociaci hráčských agentů (AHA). Přišel s tím v ruském Sport-Expressu prezident AHA Sergej Paremuzov. „Toto se vůbec nezakládá na pravdě,“ ohrazuje se Jaroslav Zídek pro Sport.cz.

Foto: www.khl.ru

Český hokejista Jaromír Jágr v dresu Omsku.

Článek

„Stanovisko je následující. Je firma Sport-System, majitelem je pan Jevgenij Goldenkov. Tato agentura má licenci a já pro ni pracuji. Sport-System díky mně zastupuje Jaromíra Jágra. Veškerá jednání za firmu vedu já. Po sepsání smlouvy bude dole podepsaný licenční agent a majitel firmy. Je úplně zbytečné, co se psalo, mrzí mě to,“ řekl Sport.cz Zídek.

Agenti v KHL měli o registraci požádat do 20. února. V Rusku působí také hráčská asociace, obě tato sdružení mají přispět k profesionalizaci ruské soutěže. "Koho nebude zastupovat agent s licencí, bude potrestán. Týká se to hráčů i klubů," řekl v únoru viceprezident ligy Vladimír Sarajev.

A co bylo v Rusku napsáno ohledně Zídka? „Co Zídek provádí, je neslušné. Na asociaci nepřišla žádost o akreditaci, nicméně Jaromíra Jágra denně zastupuje. Radím panu Jágrovi, aby si vybral ze sezamu agentů našeho sdružení a nebude problém,“ citoval server Spor-Experess Paremuzova.

"Co se psalo, se nezakládá vůbec na pravdě. Já jsem zaměstanec firmy a mám právo jednat," zopakoval Zídek, který vede jednání o novém kontraktu pro Jaromíra Jágra v Rusku. Mezi největší uchazeče o jeho služby patří v KHL Petrohrad a Avangard Omsk, kde český hráč působil minulé tři sezóny.

Reklama