Hlavní obsah

Rulík o Lvu a KHL. O hráčích, o důležitosti hodinek, ale i prvním zápase v Česku

PRAHA

Těší se, je nadšený, ale hráče ještě nemá. Taková je situace trenéra HC Lev Radima Rulíka, nováčka Kontinentální ligy. V Popradu se tak zatím nemluví o cílech pro nadcházející ročník KHL. Neví se, kdo vůbec bude hrát. „Rádi bychom bojovali o play-off a nabídli fanouškům nejzajímavější část sezóny, kde se bude hrát o Gagarinův pohár,“ řekl hlavní kouč pro klubové stránky.

Foto: www.hclev.eu

Podoba dresů HC Lev

Článek

Všichni nyní čekají na jedno. Až klub zveřejní jména hokejistů, kteří navléknou dres Lvů. „Podle reglementu KHL můžeme začít trénovat až od 20. června. Byl bych rád, kdybychom měli kostru týmu pod smlouvou už od 1. července. Do začátku přípravy bychom měli rádi podepsaných šedesát procent mužstva. Ostatní bychom vybrali při zkušebních kempech,“ předkládá vizi Rulík, který poprvé ve své kariéře povede mužstvo jako hlavní kouč.

V minulé sezóně působil s Miloslavem Hořavou ve Spartě. Zkušenosti má i s Ruskem. V roce 2003 byl asistentem Ivana Hlinky v Omsku.

Rulík by rád měl nejvíce hráčů v rozmezí 25 až 28 let. Ti mají podle něho největší motivaci a chuť se prosadit. „Majitelé a sponzoři jsou ze Slovenska a Česka, proto bychom logicky chtěli, aby největší část týmu tvořili právě Slováci a Češi,“ upřesňuje trenér, který přiznává velkou motivaci, ale také by rád uvítal rodinné prostředí. „Určitě se nám nepodadří vždy vyhrát, ale v každém zápase chceme bojovat o vítězství s maximálním úsilím.“

Lev se má 9. srpna představit proti Vítkovicím 

Nový klub v KHL bude bojovat nejen se soupeři, ale také s cestováním a časovými posuny, což se může projevit i na výkonech. „Někteří hráči to nezažili, mohou mít problémy se s tím vyrovnat. Já jsem to měl v Omsku téměř půl sezóny. Zapomněl jsem si nastavit hodinky a ztratil pojem o čase. Proto chceme v týmu kvalitního kondičního trenéra, fyzioterapeuta a další členy, kteří budou hráčům pomáhat i v oblasti výživy,“ říká český kouč.

HC Lev má odehrát první přípravné utkání 9. srpna ve Vítkovicích, den poté změří síly s českým mistrem z Třince. Dále se představí na turnaji v Košicích. „A začátkem září máme naplánovaný některý tým z této trojice - Székesféhervár, Red Bull Salzburg nebo Vienna Capitals,“ dodává Rulík, který si také přeje, aby celý rok v klubu vydržel.

Premiérový příběh Lva v KHL se začne psát 10. září, kdy na svém hřišti v Popradu přivítá Avangard Omsk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články