Hlavní obsah

Jágr nebude hrát KHL za Petrohrad. Klub namlouvání ukončil

PRAHA

Jeden z nejbohatších klubů už nemá zájem, jednání skončila. Hokejový trenér Miloš Říha nepovede v příští sezóně Kontinentální ligy útočníka Jaromíra Jágra. Vedení s ním uzavřelo podle ruských médii rozhovory. Tento příběh končí. Jeden z favoritů na služby čísla 68 se stáhl. V Rusku tak nyní nejvíce připadá v úvahu Avangard Omsk. Nebo přijde návrat do NHL?

Foto: Milan Malíček, Právo

Kam zabalí svoji výstroj Jaromír Jágr?

Článek

„Hokejový klub SKA ukončil jednání s Jágrem. Končíme tento příběh. Především díky rozpočtu, ten není z gumy. Kromě toho máme dost cizinců. Šest místo pěti (pět jich může hrát v jednom týmu) a Jágr by byl sedmý," řekl pro Sovětskij Sport generální manažer klubu Alexej Kasatonov.

Svoji roli sehrál i fakt, že Petrohrad podepsal norského útočníka Patricka Thoresena, který přišel z Ufy. Na soupisce SKA jsou mimo jiné brankář Jakub Štěpánek, útočník Petr Průcha a tři Švédové.

Co bude nyní následovat? V Rusku přichází v úvahu Avangard Omsk, kde Jágr minulé tři sezóny odehrál. „O Petrohradu nevím, nemohu to tedy komentovat. Jinak jednání dále probíhají, ale nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ vyjádřil se Jágrův agent Jaroslav Zídek, který českého útočníka zastupuje na ruském trhu.

Jednání se vedou, ale konkrétní výstup žádný. Přichází tedy opravdu v úvahu návrat do NHL a sbohem po tří letech KHL? „To já nevím, nemám na starosti NHL, tohle neumím posoudit,“ dodal Zídek.

V zámoří by měl mít údajně zájem Montreal, kde hraje Tomáš Plekanec. Jágr v posledních týdnech neřeší jen svůj další kontrakt, ale také záležitosti okolo extraligového Kladna.

Reklama

Související témata: