Hlavní obsah

HC Lev začne svou účast v KHL zápasem s Omskem

Ivan Vilček, BratislavaSport.czPrávo

Nováček Kontinentální hokejové ligy (KHL) HC Lev Poprad odehraje první utkání 10. září na domácím ledě s Avangardem Omsk. O dva dny později ho čeká rovněž na domácím ledě Metallurg Magnitogorsk. Do třetice se HC Lev představí na domácím ledě 16. září proti Chanty-Mansijsku.

Logo hokejového klubu HC Lev Poprad

Článek

První souboj na ledě soupeře čeká nováčka KHL 19. září v Petrohradu proti SKA. Jak je v Rusku zvykem, HC Lev bude hrát i o vánočních svátcích. Na Štědrý den 24. prosince přivítá na svém ledě Mytišči a za dva dny CSKA Moskva.

Po vstupu slovenského nováčka se soutěž vrací po roce k počtu 24 účastníků, kteří sehrají v základní části po 56 zápasech. Celkem se odehraje v dlouhodobé části KHL 672 utkání ve 130 hracích dnech. Základní část skončí 26. února. Z každé konference postoupí do play off po osmi týmech.

HC Lev Poprad nemá zatím smluvně vázaného žádného hráče. „Oslovili jsme 35 až 40 hráčů,“ uvedl trenér mužstva Radim Rulík. Základem kádru by měli být hráči ze Slovenska a České republiky. HC Lev zahájí přípravu 20. července. Rozpočet klubu činí 12 až 13 milionů eur (288 až 312 milionů Kč). Rozpočet je v současnosti pokrytý sponzory na 80 procent.

Reklama

Související témata: