Hlavní obsah

Obránce hokejistů Komety Brno Stehlík míří do ruské Ufy

BRNO

Slovenský hokejový reprezentant a obránce Komety Brno Richard Stehlík uzavřel dvouletý kontrakt s letošním mistrem KHL Ufou. Vedení brněnského klubu se Stehlíkovým odchodem počítalo, po sezoně už sedmadvacetiletý zadák nenastoupil do letní přípravy a hledal si nové angažmá. V Ufě budou Stehlíkovými spoluhráči slovenský brankář Ján Lašák a také dva čeští hokejisté Jakub Klepiš a Miroslav Blaťák.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brněnský obránce Richard Stehlík (vlevo) v souboji s Viktorem Hüblem z Litvínova.

Článek

"Jsem spokojen, neboť odcházím do jednoho z nejlepších evropských klubů. Všechno se seběhlo velmi rychle, do Ruska mě to táhlo," uvedl Stehlík, který se letos nedostal do závěrečné nominace slovenské reprezentace na mistrovství světa.

V uplynulé sezoně byl Stehlík v kanadském bodování v základní části extraligy s 19 body nejproduktivnějším obráncem Komety. Vstřelil deset branek a přidal devět asistencí.

Vedle Stehlíka z Brna po sezoně odešli i další obránci Pavel Mojžíš, Tomáš Protivný, Tomáš Houdek, kariéru ukončil Pavel Zubíček. Měli by je nahradit noví hráči Tomáš Žižka (Slavia), Jan Švrček (Zlín), Juraj Valach (Zvolen), z hostování se vracejí Jaroslav Koma a Petr Šenkeřík a z juniorky přišel Ondřej Dlapa.

Reklama